Šport > Nogomet
20 ogledov

Arteta razkril: Tako jeznega Wengerja pa še ne

Wenger Anfield klop Liverpool Arsenal Premier League Anglija liga prvenstvo EPA
Kapetan Arsenala Mikel Arteta je priznal, da trenerja Arsèna Wengerja še ni videl tako razburjenega, kot je bil ob polčasu zadnje ligaške tekme v Liverpoolu.

Arsenal je že po 20 neverjetnih minutah na Anfieldu proti Liverpoolu zaostajal z 0:4, toda poklapani igralci takrat še vedno vodilne ekipe Premier League niso naleteli na razumevanje trenerja Arsèna Wengerja, ki je želel pojasnila po golih Martina Škrtela (2), Raheema Sterlinga in Daniel Sturridgea.

"Trener je bil ob polčasu res jezen, to je nekaj normalnega, ker predstava ni bila dovolj dobra za ta nogometni klub," se je spominjal Arteta. "Tako jeznega ga še nisem videl," je pristavil prestrašeni Bask.

Dober odgovor po "šestici" Cityja

Prav on je na koncu zabil tolažilni gol za topničarje, ki pa so po (morebitnih) francoskih psovkah iz slačilnice prišli podobno nezbrani – "MVP" tekme Sterling je že po nekaj minutah zadel za petardo, Arteta pa je z najstrožje kazni v 69. minuti znižal za huronsko (in seveda hudomušno) slavje med gostujočimi privrženci.

Arsenal je znova padel na drugo mesto, točko za Chelseajem, a Arteta je še naprej prepričan, da se lahko topničarji izognejo že večkrat napovedanemu razpadu sistema v zaključku sezone in osvojijo prvi naslov po letu 2004. Severni Londončani so se namreč odlično pobrali že po lanski ligaški katastrofi proti Manchester Cityju (3:6).

Wenger brani Özila: Vsi so bili slabi

"Že smo imeli dve veliki krizi. Menim, da je bil poraz proti Manchester Unitedu drugačen od tega, toda tistega s Cityjem in tega zdaj je res težko sprejeti. Moramo se odzvati, ker glede tega ne moremo storiti nič več," je še pristavil Arteta, medtem ko Wenger svojim varovancem ni oprostil niti v pogovorih za francoske medije.

"Bili smo šibki v vseh pogledih igranja na najvišji ravni: koncentraciji, moči v duelih in naivnosti," je dejal francoski strateg. "Zato je od tega trenutka naprej nemogoče dobiti tekmo, ko igraš na taki ravni. Kritike Mesuta Özila? Težko je kritizirati posameznika po takšni predstavi ... To ne bi bilo pošteno, ker nihče ni igral dobro."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.