Šport > Nogomet
14 ogledov

As: Martino odhaja, prva želja Barçe Klopp

Espanyol Barcelona derbi Liga BBVA Španija prvenstvo Martino EPA
Sodelovanje med Gerardom Martinom in Barcelono naj bi se končalo konec junija, čeprav ima argentinski trener s Katalonci pogodbo sklenjeno do konca naslednje sezone.

Niti zmaga v sredinem pokalnem finalu proti madridskemu Realu naj ne bi bila dovolj, da bi Gerardo Martino zadržal svojo službo. Službovanje Argentinca na stadionu Camp Nou naj bi se končalo 1. julija, poroča As. Prekinitev sodelovanja naj bi bila sporazumna, zato predčasen konec Martinove avanture naj ne bi prinesel dodatnih finančnih bremen za Barcelono.

Ob zadnjih namigih so v nogometnih krogih seveda že začela krožiti imena trenerjev, ki bi lahko sedli na klop španskih prvakov, ki bodo v letošnji sezoni najbrž izgubili primat v državi. Največkrat se omenja trenerja dortmundske Borussie Jürgena Kloppa, ki naj bi bil že odločen zapustiti klub, čeprav je lani svojo pogodbo z Die Schwarzgelben podaljšal do leta 2017. 

Če ne Klopp, pa Jogi Löw

Kloppa je v preteklih letih lovilo že veliko velikih klubov. Nemec naj bi se prestopu v drugo klubsko okolje odrekel, ker naj bi po koncu svetovnega prvenstva v Braziliji nasledil Joachima Löwa na klopi nemške reprezentance. Če Barceloni ne bo uspelo prepričati Kloppa, pa bi se lahko zadovoljila tudi z Löwom, dodajajo pri Asu.

A pri Kataloncih je nejasnih še kar nekaj stvari, ki otežujejo delo bodočemu strategu. Ekipa za nadaljnje konkuriranje največjim tekmecem potrebuje prenovo, ki pa se bo težko zgodila v popolni meri, če Fifa ne bo umaknila sankcij proti Blaugrani, ki ji prepovedujejo trgovanje z igralci v naslednjih dveh prestopnih rokih. Poleg tega je zmaga nad Realom že večkrat znala popolnoma spremeniti vzdušje na Camp Nouu, tudi tokrat ne gre odpisati nove podpore Martinu, če bodo navijači Kataloncev v sredo zvečer zadovoljni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.