Šport > Nogomet
19 ogledov

Bale: ''Izpolni obljubo in se pogajaj''

gareth bale EPA
Nogometaš Tottenhama Gareth Bale od predsednika kluba Daniela Levyja zahteva, da izpolni svojo obljubo.

''Dal si obljubo. Obljubil si, da boste upoštevali ponudbe, če se ne bomo uvrstili v Ligo prvakov. Ponudba je prišla in želim si igrati za Real Madrida. Izpolni svojo obljubo in se pogajaj,'' naj bi predsedniku zabrusil Bale, ki ga Spursi na vsak način želijo zadržati v klubu.

Španski mediji so pred časom poročali, da bo Tottenham svojemu prvemu zvezdniku podvojil plačo, kar je potrdil tudi Daily Mail. Bale naj bi po novem prejemal devet milijonov evrov na leto oziroma 170 tisočakov na teden. S tem bo postal eden izmed najbolje plačanih nogometašev v Premier ligi - Eden Hazard (Chelsea) zasluži 11 milijonov na leto, Wayne Rooney (Manchester United) in Yaya Touré (Manchester City) pa okrogel milijon manj.

Trener Spursov André Villas-Boas je zatrdil, da Bale ni naprodaj za nobeno ceno, čeprav si Valižan želi selitve na Santiago Bernabéu. ''Ne zanima me Manchester United ali katerikoli drug klub. Želim si igrati samo za Real Madrid,'' je povedal Bale.

Napadalnemu vezistu pogodba s Tottenhamom poteče leta 2016, nogometašev agent Jonathan Barnet pa se z belim baletom dogovarja za šestletno pogodbo. Bale naj bi v Madridu zaslužil od devet do deset milijonov evrov na leto.

Real Madrid je za Bala najprej ponudil 70 milijonov evrov, kar Tottenhama ni prepričalo, saj naj bi angleški prvoligaš zahteval vrtoglavih 120 milijonov. Galaktiki zato razmišljajo, da bi Spursom ponudili 100 milijonov in Argentinca Ángela Di Marío.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.