Šport > Nogomet
25 ogledov

Higuaín v Napoli, Bale bližje Realu

gonzalo higuain EPA
Real Madrid sprejel 37 milijonov evrov, ki jih je Napoli ponudil za argentinskega napadalca Gonzala Higuaína. Na radarju galaktikov zdaj Gareth Bale. Prestop dneva uspel Sevilli.

Real Madrid in Napoli sta se dogovorila za selitev Gonzala Higuaína. Pri italijanskem prvoligašu, ki je pristal na ceno belega baleta v višini 37 milijonov evrov, naj bi se zdaj trudili še za dogovor z nogometašem. Novi trener Neapeljčanov Rafa Benitez ima na voljo kar precejšnjo vsoto denarja po prodaji Edinsona Cavanija v Paris Saint-Germain (PSG) – 63 milijonov evrov.

Še vedno želi v Arsenal

Higuaín pri galaktikih zasluži "skromnih" 75 tisoč evrov na teden, sinjemodri iz Neaplja pa mu zdaj ponujajo 116 tisoč evrov, prav za tolikšno plačo pa naj bi se Argentinec že dogovoril z Arsenalom. Topničarji so v tem prestopnem roku za napadalca sicer ponudili 27 milijonov evrov, ob še višjih zahtevah Reala pa so se nato preusmerili k drugim tarčam. Po pisanju nekaterih angleških medijev naj bi bili zdaj zelo blizu dogovora z Liverpoolovim zvezdnikom Luisom Suárezom. Higuaín naj bi bil pripravljen še nekoliko počakati na naslednje poteze londonskega kluba. Ta se v zadnjih dneh povezuje tudi z nakupom nadarjenega Brazilca Bernarda. "Od četrtka naprej bo moja usoda odvisna od vodilnih v klubu," je dejal vezist Atletico Mineira.

Sledi lov na Valižana

Pri Realu bi se ob prodaji Argentinca znova resno lotili lova na člana Tottenhama Garetha Bala. "Je nogometaš Tottenhama in želimo ga zadržati. Gre za enega izmed najboljših igralcev na svetu. Nanj računamo tudi v prihodnosti," sicer trdi trener Spursov Andre Villas-Boas. Pri španskem časniku Marca, ki je znan po svojih dobrih stikih z Realom, pa trdijo, da je Valižan vodilnim v klubu že predstavil željo po selitvi v Madrid. Na mizi naj bi imel šestletno pogodbo, na leto pa naj bi zaslužil 9,8 milijona evrov.   

Tottenham je sicer zelo aktiven na trgu, Valencia pa naj bi zavrnila 26 milijonov evrov za Roberta Soldada. Netopirji zahtevajo 30 milijonov evrov. Španski reprezentant naj bi se bil sicer pripravljen preseliti v London. Kot drugi morebitni kupec Soldada se omenja Liverpool.

V La Ligo pa se seli Francoz Kevin Gameiro, ki naj bi naslednjih pet let nosil dres Seville. PSG je dobil osem milijonov evrov, še dva pa bi lahko dobil z bonusi, ki so zapisani v pogodbi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.