Šport > Nogomet
23 ogledov

Bale: Najraje imam španski nogomet

premier liga tottenham newcastle gareth bale EPA
In zgodilo se je tudi to. Na začetku julija je Gareth Bale dal prvi namig, da bi želel spremeniti klubsko okolje, ker ga privlači Liga prvakov.

Najboljši igralec Premier lige in zvezda Tottenhama - Gareth Bale, je priznal, da pogreša nastopanje v Ligi prvakov. Spurs bodo brez najbolj elitnega klubskega tekmovanja ostali še drugo leto zapored, potem ko so zadnje prvenstvo končali na petem mestu.

Trener Tottenhama André Villas-Boas je večkrat zatrdil, da bo Bale ostal v Londonu in da mu je to zagotovilo klubsko vodstvo na čelu s prvim operativcem Danielom Levyjem. A 23-letni nogometaš je sedaj pokazal, kam ga vleče v tekmovalnem smislu.

"Nihče ne 'čepi' v obrambi"

"Ko v Premier ligi igraš proti ekipam z dna razpredelnice, potem so nasprotniki osredotočeni na branjenje. Ves čas so pozorni na to, kako te bodo zaprli in onemogočili. V Ligi prvakov pa imaš ekipe, ki so navajene zmagovati iz tedna v teden, zato je tam lepše igrati. Tam nihče ni vajen le 'čepeti' v obrambi, vsi hočejo zmagati. Vsaka ekipa da vse, da pride do slavja in tako so tekme bolj napadalne in z več tempa," je pojasnil Bale.

Valižan je nato spregovoril tudi o začetni ceremoniji na tekmah najvišjega evropskega formata, kjer nogometaše pozdravi uradna himna tekmovanja.

"Ta glasba je nekaj izjemnega. Ko smo prvič igrali v Ligi prvakov, smo se vsi igralci še posebej veselili tega, da jo bomo slišali na našem stadionu. Takšne majhne stvari delajo to tekmovanje posebno," je še dodal Bale.

Tottenham je v predzadnji sezoni osvojil četrto mesto, a je ostal brez Lige prvakov, ker je petouvrščeni Chelsea slavil evropski naslov. Letos so ponovno ostali brez elite, v katero se je uvrstil njihov najhujši rival Arsenal.

Gareth Bale Cristiano Ronaldo | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Najljubši mu je španski nogomet

Nazadnje so Spurs med najboljšimi igrali v letu 2011, ko jih je v četrtfinalu izločil madridski Real. Prav Los Blancos in stadion Santiago Bernabéu so Valižanova najverjetnejša destinacija v naslednjih mesecih.

"Najraje imam španski nogomet. Je zelo tehnično dovršen in znajo dobro držati žogo. Spurs smo vedno imeli probleme proti njim. Seveda bi se v prihodnosti rad preizkusil v drugih ligah, tako kot vsak nogometaš bi rad izkusil različne izzive. A vse to je v prihodnosti," je nato Gareth še eksplicitno pokazal na državo, kjer se vidi prej ali slej.

Ker si ga v La Ligi lahko privoščita le Barcelona in Real Madrid, Katalonci pa so se že okrepili z Neymarjem, je to le še en pokazatelj verjetnega razpleta Valižanove prestopne sage. Londončani naj bi ceno zanj postavili krepko prek osemdesetih milijonov evrov, s čimer bi se Bale približal rekordnemu prestopu Cristiana Ronalda (94 milijonov). 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.