Šport > Nogomet
31 ogledov

Pérez: "Zmage Barçe so se končale z Mourinhem"

Perez novinarska konferenca Mourinho Real Madrid Santiago Bernabeu EPA
Medijskim aktivnostim predsednika madridskega Reala Florentina Péreza v teh dneh kar ni videti konca. Tokrat je spregovoril v oddaji Futboleros.

Prvi mož madridskega Reala Florentino Pérez je v oddaji, ki je na sporedu na MARCA TV, govoril o mnogih različnih temah. Na tapeti so bili Zinedine Zidane, kritike Andrésa Inieste in Xavija na račun Joséja Mourinha, Jupp Heynckes, Gareth Bale in Cristiano Ronaldo

"Zidane je začutil, da ga zanima trenerski poklic, ko je delal z Mourinhem. Ve vse o nogometu, tudi to, kdo so najboljši igralci pri kakšni ekipi v Italiji ali Franciji. Všeč mu je delo trenerja in v prihodnje bi lahko kombiniral vodenje mladinske ekipe s funkcionarsko vlogo ali pa bi bil pomočnik prvega trenerja. Bomo videli," je glede prihodnosti Zizouja v Madridu dejal Pérez, ki je sicer pred dnevi zaupal novinarjem, da slovitega Francoza alžirskih korenin vidi v središču projekta, ki se bo začel z novim strategom.

Prvi trener "belega baleta" bo najbrž postal Carlo Ancelotti, ki je v zadnjem letu in pol sedel na klopi Paris Saint-Germaina, s katerim je letos tudi osvojil naslov francoskega državnega prvaka.

"Dnevov Barçine dominacije konec z Moujem"

Glede kritik na račun Mourinha, ki so prihajale iz tabora Barcelone po odhodu Portugalca, je gradbeni mogotec povedal, da razume takšne izjave in nato še malce zbodel večne rivale.

"Lahko razumem zadnje izjave Inieste in Xavija, ki nista navdušena nad Mourinhem. Niso (Barcelona, op. a.) nas premagali že pet tekem zapored. Kritizirati nasprotnika, potem ko si proti njemu doživljal neuspehe, ni nikoli dobra odločitev. Dnevi, ko je Barça le prišla na igrišče in nizala zmage proti Madridu, so se končali z Mourinhem. Glede tega ima Mou povsem prav," je bil na to temo piker Pérez.

"Ekipo bomo sestavljali, ko bomo imeli trenerja"

Bale Tottenham Hotspur Sunderland Premier League Anglija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
V nadaljevanju je bogati Madridčan pojasnil tudi, da Heynckes sedaj ni več rezervna opcija za klop Los Blancos. "Če pred dnevi ne bi rekel, da želi odmor, potem bi morda bil ena od možnosti za našega trenerja," je glede dosedanjega stratega münchenskega Bayerna, ki ga bo nasledil Pep Guardiola, dejal edini kandidat za predsednika Reala Madrida v naslednjem mandatu.

Na koncu je nekaj besed namenil tudi najbolj odmevni možni okrepitvi v tem prestopnem roku - Garethu Baleu in situaciji okrog podaljšanja pogodbe s Cristianom Ronaldom.

 "Real Madrid vedno hoče najboljše igralce. S Tottenhamom imamo sicer odličen odnos, a najprej moramo imenovati trenerja, s katerim bomo nato skupaj načrtovali ekipo za naslednjo sezono. Cristiano pa bo svojo kariero končal v Madridu. To je naraven potek in razplet te situacije," je zaključil Pérez, ki bo pričakovano potrditev novega mandata doživel v začetku prihodnjega meseca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.