Šport > Nogomet
8 ogledov

Bale v slogu Ronalda: pobral dve nagradi

gareth bale EPA
Nogometaš Tottenhama Gareth Bale je bil s strani Združenja poklicnih nogometašev izbran za najboljšega igralca v Angliji. Na drugem mestu je pristal kontroverzni Luis Suárez (Liverpool), na tretjem pa Robin van Persie (Manchester United).

Združenje poklicnih nogometašev (PFA) je Garetha Bala (Tottenham Hotspur) izglasovalo za najboljšega nogometaša v Angliji. Triindvajsetletnik je v letošnji sezoni dosegel 19 golov in se iz krilnega nogometaša prelevil v stroj za doseganje zadetkov. Na lestvici najboljših strelcev Premier League sta pred njim samo Robin van Persie (25) in Luis Suárez (23), ki sta – ironično – glasovanje končala na drugem oziroma tretjem mestu.

Bale je postal prvi nogometaš po Cristianu Ronaldu, ki je v enem letu prejel obe nagradi, in sicer za najboljšega nogometaša in za najboljšega mladega nogometaša. ''To je velika čast. Da te izglasujejo vrstniki, je eno izmed največjih priznanj v tej igri. Lepo je zmagati in presrečen sem,'' je povedal 23-letnik. Na glasovanju za mladega nogometaša leta je drugo mesto zasedel Christian Benteke (Aston Villa), tretje pa Eden Hazard (Chelsea).

suarez liverpool chelsea | Avtor: Reuters Reuters
Bale je v letošnji sezoni nekoliko posodobil svoj način igre, kar se je močno poznalo na rezultatski tabeli. ''Veliko več sem streljal in prodiral. Užival sem v številnih zadetkih. Eden od najljubših mi je tisti proti Norwichu ali West Hamu. Letos sem zbral nekaj manj asistenc, kar pa je povečalo število golov,'' je dodal Bale.

Suáreza dvakrat izžvižgali

Združenje poklicnih nogometašev (PFA) se je prejšnji teden znašlo na udaru kritikov, ki so zahtevali, naj Luisa Suáreza zaradi incidenta na tekmi s Chelseajem umaknejo s seznama nominirancev. Med prireditvijo so ob imenu napadalca Liverpoola odmevali žvižgi.

Prvič so se zaslišali ob imenovanju Suáreza v prvo ekipo leta, drugič pa, ko so njegovo ime prebrali s seznama nominirancev za najboljšega nogometaša. Suárez je zaradi ugriza roke Branislava Ivanovića dobil osem tekem prepovedi.

Rooney: Nagrado bi moral dobiti Van Persie ali Suárez

Napadalec Manchestra Uniteda Wayne Rooney je prepričan, da bi moral nagrado za nogometaša leta prejeti bodisi Robin van Persie bodisi Luis Suárez. ''Čestitke Garethu Balu za obe nagradi. Po mojem mnenju bi moral zmagati Van Persie ali Suárez,'' je na Twitterju zapisal Rooney. Angleški reprezentant pa je bil zadovoljen z imenovanjem Davida De Gee, ki je našel mesto v prvi ekipi. ''De Gea v ekipi leta. To, David, zasluženo,'' je dodal Rooney.

Prva ekipa Premier League:

Vratar: De Gea (Manchester United)

Obramba: Zabaleta (Manchester City), Vertonghen (Tottenham), Ferdinand (Manchester United), Baines (Everton)

Sredina: Mata (Chelsea), Carrick (Manchester United)

Napad: Hazard (Chelsea), Suárez (Liverpool), Bale (Tottenham), Van Persie (Manchester United)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.