Šport > Nogomet
37 ogledov

Barca bo v stilu odšla na Japonsko

Qantas letalo
1/7
qantas
Nogometaši Barcelone bodo nastopili na svetovnem klubskem prvenstvu. Na pot se bodo odpravili v stilu.

Barcelona se bo v polfinalu svetovnega klubskega prvenstva pomerila s kitajskim Guangzhoujem, ki je v četrtfinalu z 2:1 premagal Americo. Mehiška ekipa je sicer v 55. minuti povedla, a so Kitajci, ki jih vodi nekdanji portugalski in brazilski selektor Luiz Felipe Scolari, izenačili v 80. minuti. Ko je že kazalo na podaljške, je v tretji minuti sodnikovega dodatka za zmago Guangzhouja zadel Paulinho

Polfinale bo na sporedu 17. decembra, nogometaši Barcelone pa se bodo na pot odpravili v stilu. Do Japonske jih bo tako pripeljal luksuzni Airbus A380, ki ima sicer kapaciteto 853 potnikov. Letalo je dolgo 73 metrov, visoko pa 24. Lionel Messi, Luis Suarez in soigralci bodo imeli na razpolago luksuzno restavracijo, kino, vseskozi pa bodo lahko v stiku z družinami, saj bodo vso pot lahko uporabljali WiFi povezavo.

Nekoliko v zadnjem času navijače Barcelone skrbi forma katatalonskega velikana, ki je nanizal tri remije. To se je zgodilo prvič po prihodu trenerja Luisa Enriqueja. Ta je Barco vodil na 86 tekmah in v tem času zabeležil deset neodločenih rezultatov, kar tri na zadnjih tekmah, vselej pa so Katalonci iz rok izpustili vodstvo. Najprej je Valencia doma izenačila na 1:1 v zadnjih minutah tekme, v Ligi prvakov je Bayer Leverkusen za izenačenje potreboval le tri minute in nato dominiral do konca dvoboja, na zadnji tekmi La Lige pa se je Deportivo vrnil po zaostanku z 0:2. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.