Šport > Nogomet
20 ogledov

Barça igrala kot v transu: Neymar zadel

Pedro Rayo Vallecano Barcelona Liga BBVA Španija prvenstvo
1/9
Reuters
Barcelona je tudi na šesti ligaški tekmi ohranila stoodstotni niz in nadigrala še udeleženca Lige prvakov Real Sociedad (4:1). Prvič v prvenstvu zadel tudi Neymar.

Srečanje z Real Sociedadom bi se za Barcelono na domačem Camp Nouu kmalu začelo tragično. Po trku s Sergiem Busquetsom, slednji je s stegnjeno nogo "nasadil" njegovo koleno, je obležal Javier Mascherano, gostje iz San Sebastiána pa igre niso ustavili, temveč silovito krenili proti golu Víctorja Valdésa in stresli prečko.

Švicarskega reprezentanta Harisa Seferovića so le centimetri delili od prvega zadetka, potem ko je izvrstno ustrelil z roba kazenskega prostora. Toda stvari so se hitro postavile na svoje mesto – jekleni Mascherano je vstal in nadaljeval s tekmo, Katalonci pa so povedli iz prve prave akcije.

Bum, bum in 2:0

Podajo Alexisa Sáncheza s strani je ob negotovem vratarju Claudiu Bravu v mrežo za svoj prvi ligaški gol pospravil Neymar, ki je zadel prvič po superpokalni tekmi proti Atlético Madridu. Brazilec, edina zveneča okrepitev Kataloncev pred sezono, je bil zraven tudi pri drugem zadetku, ki je prišel že čez tri minute.

Neymar je potegnil po levem boku in z idealnim predložkom na drugi vratnici našel Lionela Messija, Argentinec pa z glavo ni grešil. Brazilski reprezentant bi lahko že v deseti minuti povišal na neverjetnih 3:0, a je po lepi dolgi podaji namesto enostavnega strela poskusil s peto, Bravo pa ga je s pravočasnim izletom ustavil.

Poigravanje že v prvem polčasu

Še en udarec je "La Real" doživel v 21. minuti, ko je moral iz igre poškodovani kapetan Xabi Prieto. Tekma je bila praktično že odločena v enem naslednjih napadov, ko je po fantastični akciji Alexisa Sáncheza najprej s peto poskušal Messi, Bravo mu je strel ubranil, Argentinec pa je z neposredne bližine zadel le prečko, a je odbitek po slabem razčiščevanju gostov nato v mrežo pospravil Sergio Busquets.

Barça se je že precej pred koncem polčasa začela poigravati z nasprotnikom in bi lahko vodila še z večjo razliko. Mascherano je, verjetno zgolj preventivno, zapustil zelenico, ko ga je zamenjal Marc Bartra. Navijači so ekipi namenili stoječe ovacije v 36. minuti, potem ko so z novo fantastično akcijo povsem izigrali celotno obrambo nasprotnika, a na koncu po nekaj petah in miniaturah niso zadeli.

Prevlada tudi v nadaljevanju

Vratarja Valdésa je po uvodni prečki, ko je sicer ostal nepremičen, v prvem polčasu ogrel zgolj Antoine Griezmann, a je bil letos izvrstni Katalonec znova na mestu. Messi je po novem sprehodu v kazenski prostor v 52. minuti zapravil veliko priložnost, lahko pa bi za izdatnejšo prednost zadel že prej in tudi kasneje.

Vse zapravljene priložnosti so se Kataloncem maščevale v 64. minuti, ko je Alberto de la Bella z neposredne bližine znižal po podaji rezervista Imanola Agirretxeja. Po prodoru Messija je tekmo vseeno odločil kar branilec Bartra, ki je ostal v napadu in z neposredne bližine zatresel mrežo.

Trener Gerardo Martino je pred koncem iz igre najprej potegnil Neymarja, zamenjal ga je Pedro Rodríguez, nato pa v 81. minuti še Messija, ki ga je nadomestil obetavni vezist Sergi Roberto. V zadnjem napadu bi se lahko med strelce vpisal še Alexis Sánchez, ki pa je z izvrstnim strelom zadel le okvir gola.

Španska liga, 6. kolo:

Barcelona : Real Sociedad 4:1 (3:0)
Neymar (5), Messi (8), Busquets (23), Bartra (77); De la Bella (64)

Levante : Valladolid 1:1 (1:1)
Baba (36); Guerra (42)
RK: Bergdich (45/Valladolid)

Ob 22.00:
Atlético Madrid - Osasuna
Málaga - Almería

Sreda ob 20.00:
Granada - Valencia
Sevilla - Rayo Vallecano

Ob 22.00:
Elche - Real Madrid

Četrtek ob 20.00:
Athletic Bilbao - Real Betis

Ob 22.00:
Getafe - Celta Vigo
Villarreal - Espanyol

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.