Šport > Nogomet
21 ogledov

Konec ere: Barça izgubila v posesti žoge

Fabregas Messi Neymar Rayo Vallecano Barcelona Liga BBVA Španija prvenstvo Reuters
Barcelona je v petem kolu španske nogometne lige premagala Rayo Vallecano (4:0). Kljub visoki zmagi Katalonci prvič po letu 2008 niso prevladovali v posesti žoge.

Obračun Barcelone in Raya Vallecana se je zapisal v zgodovino španskega nogometa. Prvič po petih letih se je namreč zgodilo, da so španski prvaki tekmo končali z manjšo posestjo žoge kot njihov nasprotnik.

Tekma proti Rayu, ki jo je s hat-trickom zaznamoval Pedro, se je končala z rezultatom 4:0 v korist Kataloncev, visoka zmaga pa ni bila posledica tradicionalnega ''tiki-taka'' nogometa, saj je Barçina posest žoge znašala 49 %, Rayova pa 51 %.

Barcelona je v posesti žoge nazadnje izgubila 7. maja 2008, ko jo je s 4:1 ugnal Real Madrid. Takrat je Katalonce vodil Frank Rijkaard, med nosilci igre pa so bili Ronaldinho, Samuel Eto'o in Deco. Barça je v posesti žoge dominirala neverjetnih 317 tekem.

Statističen podatek sobotne tekme kaže na nekoliko spremenjen pristop španskega velikana pod vodstvom trenerja Gerarda Martina, ki preizkuša alternativne načine igre. Kako uspešen bo, bo kmalu pokazal čas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.