Šport > Nogomet
18 ogledov

Rekorder Messi - krvnik Unaia Emeryja

Messi Fuego Valencia Barcelona Liga BBVA Španija liga prvenstvo EPA
V soboto se bosta na Camp Nouu pomerili Barcelona in Sevilla, trener Andaluzijcev Unai Emery pa nima ravno lepih spominov na Katalonce. Pod večino porazov se je podpisal Leo Messi, ki je na lovu za novim rekordom.

Trener Seville Unai Emery še nikoli ni premagal Barcelone. Baskovski strateg se s tem sicer ne obremenjuje preveč, saj pravi, da Barça izgubi zelo malo tekem in da ni veliko trenerjev, ki bi se lahko pohvalili s skalpom katalonskega velikana. Do sedaj je na trinajstih tekmah zabeležil štiri remije in devet porazov.

Večina porazov Emeryja proti Barceloni pa ima skupni imenovalec - Lea Messija. Argentinec je proti ekipam Baska odigral 12 tekem in pri tem zabil 14 golov, od tega 10 na Camp Nouu. Almería, Valencia, Spartak Moskva in Sevilla so bili vsi žrtve Messija, ki se po zaceljeni poškodbi poln moči vrača v vrste Blaugrane, ki bo v soboto gostila prav moštvo iz andaluzijske prestolnice.

Še sedmo sezono zapored?

V sezoni 2007/08 je Emery vodil Almerío in takrat še zelo mladi Messi je zabil iz enajstmetrovke za potrditev zmage z 2:0. Od takrat je v vsaki sezoni vsaj enkrat zabil proti ekipam pod vodstvom Emeryja. Argentinec si je z reprezentanco v zadnjih dneh dokončno zagotovil nastop na SP 2014 v Braziliji, v prvenstvu pa je na nepolnih treh tekmah zabil že pet golov. Tako so obeti za baskovskega stratega pred gostovanjem v Kataloniji precej slabi.

Emeryju se je po porazu z Realom podrl svet. (Foto: EPA) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Še letos bo rekorder

Messi bo najbrž pri le 26 letih postal najboljši strelec v zgodovini La lige. Zaenkrat rekord drži napadalec bilbajskega Athletica Zarra, ki je dosegel 251 golov v najmočnejšem španskem tekmovanju. Rekord je v veljavi že od leta 1956, a kot kaže, bo padel v letošnji sezoni. Messi je namreč v zadnjih dveh prvenstvih skupaj dosegel neverjetnih 95 golov.

Zaenkrat je "La Pulga" (219) na večni lestvici šesti. Štiri gole za Césarjem, osem za Di Stéfanom, devet za Raúlom, 15 za Hugom Sánchezom in 32 za Zarro. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.