Šport > Nogomet
24 ogledov

Zidane: Messi si ne zasluži zlate žoge

zinedine zidane EPA
Legendarni francoski nogometaš Zinedine Zidane meni, da sta glavna kandidata za nagrado zlata žoga (Ballon d’Or) za najboljšega nogometaša na svetu Cristiano Ronaldo in Franck Ribery in ne Lionel Messi, ki je nagrado prejel lani, skupaj pa bil štirikrat proglašen za najboljšega nogometaša na svetu.

"Upam, da bo nagrado dobil ali Ronaldo, ali Ribery. Oba si jo zaslužita. Če bi podelili dve zlati žogi, bi dal vsakemu eno, ker se podeljuje ena, pa naj odločijo drugi. Jaz se ne morem," pravi Zinedine Zidane, sicer pomočnik trenerja Real Madrida.

Zidane je v pogovoru z novinarji podrl svojega rojaka pri Realu Karima Benzemaja, ki se je znašel pod plazom kritik zaradi neučinkovite igre v dresu francoske reprezentance: "Vsi vemo, da že dolgo ni zabil gola za Francijo. Bolj pomembno je, da se trudi in kaže željo po dobrih predstavah. Še vedno je velik talent, ki lahko veliko da tako Franciji, kot Realu."

Zidane je spregovoril tudi o svojem odnosu z novim trenerjem Reala Italijanom Carlom Ancelottijem. Zidane je dejal, da Ancelotti že ima svoje pomočnike, ki bodo skrbeli za fizično pripravo nogometašev in treninge, sam pa bo bolj skrbel za ekipo in taktiko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice