Šport > Nogomet
25 ogledov

Ačimović: Če bo zdravje okej, bom igral še pet let

Milenko Ačimović Austria Dunaj slovo poslovilna tekma dres www.alesfevzer.com
Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Milenko Ačimović, ki je za Slovenijo odigral 74 tekem, se morebiti vrača na nogometne zelenice.

Kot poročajo pri Austrii iz Celovca, naj bi 36-letni Milenko Ačimović, ki je nazadnje opravljal nalogo športnega direktorja pri ljubljanski Olimpiji, zaigral za ta koroški klub.

"Povedal mi je, da si prav želi nogometa in da bi rad pomagal Austrii iz Celovca. Pri tem mu ne gre za denar, le za nogomet. Gre za nogometaša svetovnega razreda, ki bi nam z izkušnjami lahko res pomagal," je za spletno stran razložil trener kluba Jože Prelogar.

"To bi bila velikanska okrepitev za klub. Prav takega igralca bi še potrebovali. Seveda moramo počakati na poskusni trening, a prepričani smo, da je dobro pripravljen," pa je dodal podpredsednik kluba Heimo Vorderegger. Odločilen bo prav današnji prvi trening.

Za zurnal24.si potrdil, da je želja velika

Milenko Ačimović je za zurnal24.si potrdil, da je bil danes v Celovcu, a ni treniral, trening si je le ogledal: "Želja spet zaigrati je velika. Zaradi poškodb sem nogomet prenehal igrati še zelo mlad. Zdaj sem operiral koleno in ramo, individualni treningi pa so pokazali, da je za zdaj vse v najlepšem redu. Če bom lahko igral, bom nogomet igral še pet let,“ pravi Ačimović, a po drugi strani dodaja, da so ambicije eno, realnost pa drugo: "Če bom lahko dvakrat na teden treniral in ob koncih tednov odigral kakšno tekmo, bo to super. V prvi vrsti si želim, da bo s kolenom vse v redu. Je pa vse skupaj daleč od tega, kar je bilo včasih.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.