Šport > Nogomet
16 ogledov

Poškodovani Messi zapustil Rim

lionel messi buffon papež frančišek Reuters
Lionel Messi je moral pred prijateljsko tekmo z Italijo opraviti preventivni zdravniški pregled, ki je pokazal, da ima Argentinec poškodovano stegensko mišico.

Napadalec Barcelone Lionel Messi je eden izmed 22 nogometašev, ki jih je argentinski selektor Alejandro Sabella vpoklical za nastop na prijateljski tekmi proti Italiji.

Argentinski nogometni virtuoz ima že nekaj časa težave z mišicami, njegovo stanje pa se je še poslabšalo med azijsko turnejo, kjer ni nastopil na zadnji tekmi proti zasedbi Malaysia XI.

Messi naj bi v sredo nastopil na prijateljski tekmi proti Italiji, rezultati zdravniške preiskave pa so pokazali, da ima Argentinec poškodovano stegensko mišico, zato se je Leo odpravil nazaj v Barcelono.

Messijev rok trajanja: 2014/2015

Brazilski selektor Luiz Scolari je napovedal, da bo Messi še približno dve leti užival status najboljšega nogometaša na svetu. ''Lionel Messi bo najboljši še leto ali dve,'' je dejal Scolari, ko so mu zastavili vprašanje, kdo bo prihodnje leto dobil Balon d'Or.

''Messi je ekipni igralec, vendar je blagoslovljen s čudovitim individualnim talentom. Tekmo je sposoben zmagati sam,'' je dodal Brazilec, ki rojaku Neymarju napoveduje vzpon med najboljše nogometaše na svetu. ''Zdaj ko je v Evropi in igra za Barcelono, lahko svetu pokaže svoje izjemne tehnične sposobnosti. Prepričan sem, da se lahko izenači z Messijem in doseže njegov nivo. Najtežje se bo prilagodil na taktično disciplino,'' je zaključil Scolari.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.