Šport > Nogomet
16 ogledov

Barça srečno do točke proti Valencii

Varane Pique Fabregas Khedira Puyol Pinto Real Madrid Barcelona pokal Copa del R
1/25
EPA
Barcelona je na gostovanju pri Valencii z veliko sreče v zaključku tekme iztržila remi (1:1). Za domače je najprej zadel Ever Banega, izenačenje pa je z bele točke priboril Lionel Messi. Real Madrid je po dobri predstavi na pokalnem "El Clásicu" spet razočaral in izgubil na ligaški tekmi pri Granadi (0:1). Za nameček je prvi avtogol v karieri zabil Cristiano Ronaldo.

Na Mestalli sta se v 22. kolu španske nogometne lige pomerili Barcelona in Sevilla, ki sta se razšli s prijateljskim izidom (1:1). Varovanci Ernesta Valverdeja so se na tekmo podali v upanju, da bodo Barçi preprečili zadrževanje žoge, kar se je v prvih minutah izkazalo za neučinkovito, saj je Blaugrana prevladovala v posesti.

Domači so priložnost izkali iz protinapada, najbolj nevaren pa je bil Roberto Soldado. Španec je na polovici prvega polčasa nevarno prodiral, ko ga je robu kazenskega prostora nepravilno zaustavil Javier Mascherano. Prosti strel je izvajal Alberto Costa, ki je zadel živi zid, pritožbe domačih, da je Xavi igral z roko, pa so naletele na gluah ušesa.

Borbenost se je Valencii obrestovala v 33. minuti, ko je Ever Banega z nizkim strelom premagal Victorja Valdésa. Barçi je vstopnico za povratek v igro priigral Lionel Messi, po tem ko je Joao Pereira v kazenskem prostoru Valencie nerodno podrl Pedra. Z bele točke je bil natančen Messi, ki je dosegel še 34. ligaški gol v letošnji sezoni.

V drugem polčasu je Messi z globinsko podajo raztegnil domačo obrambo, strel Cesca Fábregasa pa je zadel le stransko mrežo. V 64. minuti je Banega zamenjal Sergio Canales, nekdanji nogometaš Real Madrida pa je takoj preizkusil Valdésa. Španski vratar je v 89. minuti zablestel še enkrat, ko je z dvojno obrambo Katalonce rešil pred porazom.

Atlético znižal zaostanek

Atlético Madrid se je po zaslugi zmage proti Betisu približal vodilni Barceloni na devet točk zaostanka. Prvi polčas v Madridu je minil brez zadetkov, po dobri uri igre pa je edini gol na tekmi dosegel rezerva Diego Costa, ki je z glavo premagal Adriana. Priložnost za goste je imel Nacho, njegov poskus pa je zgrešil vrata za nekaj centimetrov.

Granada granatirala Real tri dni po Clásicu

Real Madrid je po zelo vzpodbudni predstavi na sredinem večnem derbiju z Barcelono pričakoval ponovitev dobre igre z Bernabéua, toda to je bil ob odsotnosti ključnega nogometaša Mesuta Özila v Granadi račun brez Nemca.

Domači so trmasto vztrajali v obrambnih okopih in Madridčanom kljub terenski pobudi niso dovolili večjih priložnosti. Še več - rahlo poškodovani Cristiano Ronaldo, ki je stisnil zobe že za "El Clásico", je po kotu domačih z glavo nesrečno zatresel lastno mrežo (prvič pri Realu) in premagal Diega Lópeza, ki je po prihodu v klub začel še drugo zaporedno tekmo.

Polčas bi se lahko končal še slabše za bledi Real, ko je Odion Ighalo pobegnil Raphaëlu Varanu, še enemu junaku tekme z Barcelono, a sam pred vratarjem slabo zaključil. José Mourinho je za drugi polčas v igro namesto Gonzala Higuaína in Samija Khedire poslal Karima Benzemaja in Joséja Callejóna, toda odrešitve za kraljevi klub ni bilo na vidiku

Vratar Toño praktično ni imel resnega dela, v 84. minuti pa si je Benzema privoščil še neverjeten zgrešen strel, ko je ubranjen poskus Callejóna poslal več metrov mimo praktično praznega gola. Igralci Granade so v napeti končnici zdržali in novemu trenerju Lucasu Alcarazu ob povratku v klub, ki ga je zapustil leta 1998, prinesli veliko zmago za začetek novega poglavja v karieri. Varovanci Joséja Mourinha so tri dni po tekmi z Barcelono doživeli še peti ligaški poraz in četrtega v letos zakleti Andaluziji.

Španska liga, 22. kolo:

Valencia : Barcelona 1:1 (1:1)
Banega (33); Messi (39/11m)

Valladolid : Athletic Bilbao 2:2 (2:1)
Guerra (7), Bueno (14); De Marcos (21), Susaeta (50)

Osasuna : Celta Vigo 1:0 (0:0)
Armenteros (55)

Getafe : Deportivo La Coruña 3:1 (1:1)
Castro (25/11-m), Vázquez (81), Colunga (34); Pizzi (12/11-m) 
RK: Moya (11/Getafe); Aguilar (71/Deportivo)

Espanyol : Levante 3:2 (1:0)
Iborra (41/a.g.), Stuani (67), S. García (69); R. García (47), Martins (87)

Granada : Real Madrid 1:0 (1:0)
Ronaldo (22/a.g.)

Málaga : Real Zaragoza 1:1 (1:1)
Isco (23/11-m); Postiga (13)
RK: José Mari (90/Zaragoza)

Sevilla : Rayo Vallecano 2:1 (1:0)
Rakitić (45), Negredo (55);
Dominguez (51/11m)

Atlético Madrid : Real Betis 1:0 (0:0)
Costa (61)

Real Sociedad : Real Mallorca 3:0 (0:0)
Castro (55), Vela (70), Ifran (88)


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.