Šport > Nogomet
4304 ogledov

Barçi so Ronalda ponujali na pladnju: "Ničesar ne obžalujemo"

cristiano ronaldo Epa
Odločitev, ki je močno zaznamovala kariero Lionela Messija.

Nekdanji predsednik Barcelone Joan Laporta je razkril, da je imel katalonski velikan leta 2003 priložnost podpisati s Cristianom Ronaldom, preden je ta postal nova okrepitev Manchester Uniteda. 

Barcelona bi za prestop tedaj relativno neznanega napadalca Sportinga morala plačati 17 milijonov evrov oziroma dva milijona manj, kot so zanj odšteli na Old Traffordu. 

messi ronaldo | Avtor: Epa Epa
Kljub velikodušni ponudbi so Katalonci Ronalda zavrnili, ker so se pripravljali na prihod Ronaldinha iz Paris Saint-Germaina. Vse to se je dogajalo le nekaj mesecev pred članskim debijem takrat komaj 16-letnega Lionela Messija, ki se je prav pod mentorstvom Brazilca razvil v enega najboljših igralcev vseh časov. 

"Bili smo pred podpisom z Ronaldinhom in Rafo Marquezom," Laporto citirajo novinarji Marce. "Marquezovi sodelavci so nam predlagali Cristiana Ronalda, ki je bil takrat član Sportinga. Eden od agentov je dejal, da nam ga dajo za 17 milijonov, medtem ko ga Unitedu prodajajo za 19. Mi smo se takrat že odločili za Ronaldinha. Cristiano je igral bolj na boku in ne dovolj na sredini. Menili smo, da imamo, kar potrebujemo, zato smo ponudbo zavrnili. Tega ne obžalujem."

Čeprav je Barça zavrnila priložnost za sodelovanje s petkratnim dobitnikom zlate žoge, bi težko rekli, da je storila napako.

Ronaldinho je v naslednjih petih letih moštvo popeljal do številnih uspehov tako doma kot v Evropi, spotoma pa odigral še pomembno vlogo pri razvoju Messija. Vse ostalo je, kot pravijo, zgodovina.

Če ne drugega, je Laporta, ki se želi vrniti na predsedniški stolček katalonskega ponosa, z razkritjem požgečkal našo radovednost ob misli na napadalno trojko v postavi Messi/Ronaldinho/Ronaldo.

ronaldinho | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice