Šport > Nogomet
145 ogledov

Pelé zanikal, da je poskušal spodkopati Ronalda

cristiana ronalda Epa
Legendarni brazilski nogometaš je zavrnil očitke v zvezi z zgodovinskim dosežkom Cristiana Ronalda.

Portugalski napadalec Cristiano Ronaldo je na nedavni tekmi z Udinesejem dosegel dva zadetka in na uradni večni lestvici prehitel legendarnega Peléja.

Ronaldo je na uradnih tekmah dosegel 758 golov, Pelé enega manj (757), rekorder Čeh Josef Bican pa enega več (759).

Ronaldu je zgodovinski dosežek uspel le nekaj dni po tem, ko je Lionel Messi postavil nov rekord po številu doseženih golov v dresu enega kluba. Argentinec je na večni lestvici prehitel prav Peléja, ki mu je ob tem sicer športno čestital.

Nad Brazilca so se pred dnevi zgrnili očitki, da je po Ronaldovi tekmi z Udinesejem spremenil svojo biografijo na Instagramu, v kateri je poudaril, da je v karieri zabil 1283 golov. Pri tem je upošteval 526 golov, ki jih je v karieri dosegel na prijateljskih tekmah in dobrodelnih turnirjih, čeprav gre za zadetke, ki jih uradna Fifina statistika ne priznava.

Presenetljiva poteza je v javnosti naletela na neodobravanje, Brazilec pa je nato očitke zanikal. "Mediji so mi očitali spreminjanje biografije, da bi s tem zasenčil velike zvezdnike, ki rušijo moje rekorde. Teksta nisem spreminjal od začetka, ko sem se pridružil platformi. Z ničemer ne bi smeli odvračati pozornosti od teh izjemnih dosežkov," je sporočil 80-letnik.

 | Avtor: Epa Epa
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice