Šport > Nogomet
332 ogledov

Barcelona prva po 85 letih

Andres Iniesta
Nogometaši Barcelone so znova osvojili kraljevi pokal.

Barcelona je po 85 letih postala prvi klub, ki je štirikrat zapored osvojil španski kraljevi pokal. Enak dosežek je leta 1933 uspel Athletic Bilbau. Katalonci so tokrat v finalu povsem razbili Sevillo in zmagali z rezultatom 5:0.

Barca je prevladovala od prvega sodniškega žvižga dalje, na začetku 14. minute pa je tudi povedla. Vratar Jasper Cillessen je poslal dolgo žogo iz svojega kazenskega prostora, andaluzijski obrambi pa je pobegnil Philippe Coutinho. Brazilec je pritekel pred gol in v zadnjem trenutku pred vratarjem podal žogo na drugo stran gola, kjer jo je povsem osamljeni Luis Suarez poslal v mrežo.

David Soria je bil premagan tudi 15 minut kasneje, a ga je po strelu kapetana Barcelone Andresa Inieste rešila prečka. A nalet Kataloncev se ni ustavil, v 31. in 40. minuti pa se je še dvakrat zatresla mreža Andaluzijcev. Najprej je lepo akcijo zaključil Lionel Messi, ki je dosegel svoj 50. gol na tekmah kraljevega pokala, s peto mu je podal Jordi Alba, Argentinec pa je nato odigral še dvojno podajo s Suarezom, ki je zadel za 3:0. Messi je žogo Urugvajcu poslal mimo treh branilcev.

Še zadnji upi navijačev Seville na preobrat so se razblinili v 52. minuti, ko je zadetek na eni izmed svojih zadnjih tekem v dresu Barcelone zabil še Iniesta. Tudi njega je s podajo našel Messi, Iniesta je obkrožil Sorio in ob bližnji vratnici poslal okroglo usnje čez golovo črto. Piko na i k petardi je kasneje iz enajstmetrovke postavil še Coutinho.

Iniesta Barcelona Real Madrid El Clasico copa del rey pokal finale Selitev Šport Zvezdnik zaradi vina zapušča Barco

Barcelona je z lovoriko delno popravila spodrsljaj iz lige prvakov proti Romi, hkrati pa postavila temelj za dvojno krono v tej sezoni. V španskem prvenstvu imajo Katalonci pet krogov pred koncem dvanajst točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Atleticom iz Madrida.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.