Šport > Nogomet
6 ogledov

Bayern nič več strašen: še druga ničla!

Borussia Dortmund navijači
1/5
Reuters
Borussia Dortmund je v 14. kolu Bundeslige v porurskem derbiju pred svojimi gledalci na Westafalenu z 2:0 odpravila Schalke. Köln z Mišom Brečkom je že v petek klonil proti Borussii iz Mönchengladbacha. Bayern je po nepričakovanem porazu pri Mainzu, drugem zaporednem, ostal na tretjem mestu na lestvici (2:3).

Bayern München je po neustavljivem začetku nove sezone Bundeslige začel pešati, po drugem zaporednem ligaškem porazu pa je padel na tretje mesto na lestvici. Mainz je v vodstvo povedel avstrijski zvezdnik Andreas Ivanschitz, a je branilec Daniel van Buyten za Bavarce izenačil kmalu po začetku nadaljevanja. Zadetka Marca Caligiurija in Nika Bungerta sta poskrbela za visoko vodstvo, a je Van Buyten enajst minut pred koncem zadel še drugič, tudi tokrat po visoki podaji Tonija Kroosa s prostega strela. Bayern, ki je bil pred vikendom še na prvem mestu, sta zdaj prehiteli obe Borussii - Dortmund in Mönchengladbach.

Porurje pripada Dortmundu

Dortmundska Borussia je pred več kot 80 tisoč gledalci na Westfalnu v velikem porurskem derbiju z 2:0 ugnala Schalke in vsaj za en dan na vrhu lestvice prehitela Bayern. Domači so od prve minute dalje pritisnili na vrata Schalkeja, ki si v prvem polčasu ni ustvaril niti ene omembe vredne priložnosti. Borussia je povedla v 16. minuti, ko je Marcel Schmelzer iz prostega strela podal v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Robert Lewandowski. Gostje so bili neobogljeni tudi v drugem polčasu. Po zadetku Felipeja Santane po odbiti žogi v 61. minuti pa je bilo jasno, da bo zmaga ostala v Dortmundu.

Borussia (M) povozila Köln

S pomočjo zmage 3:0 nad Kölnom je Borussia Mönchengladbach splezala na nič manj kot vrh Bundeslige po petkovem večeru. Mišo Brečko je za gostitelje odigral vso tekmo, medtem ko je Milivoje Novaković še vedno poškodovan. Dva gola za zmagovalce, ki so srečanje odločili že malce po začetku drugega polčasa, je zabil Mike Hanke, enega pa venezuelski reprezentant Juan Arango. To je bila že četrta zaporedna zmaga oziroma 29. točka za manj znano od dveh Borussij, ki si je lani obstanek zagotovila šele po dodatnih tekmah. Ima točko več od Bayerna, ki bo pri Mainzu gostoval v nedeljo.

Bundesliga, 14. kolo:

Köln : Borussia Mönchengladbach 0:3 (0:2)
Hanko (20, 47), Arango (30)
Brečko je odigral vso tekmo, Novakovića (oba Köln) ni bilo v ekipi zaradi poškodbe.

Borussia Dortmund : Schalke 2:0 (1:0)
Lewandowski (16), Augusto (61)

Nürnberg : Kaiserslautern 1:0 (1:0)
Chandler (13)

Hoffenheim : Freiburg 1:1 (1:0)
Firmino (24); Dembele (90)

Augsburg : Wolfsburg 2:0 (0:0)
Brinkmann (65), Kapllani (90)

Hertha Berlin : Bayer Leverkusen 3:3 (2:1)
Lasogga (7, 81), Toprak (18/ag); Derdiyok (24,65, 79)

Hannover : Hamburger SV 1:1 (0:0)
Schlaudraff (79); Bruma (64)

Werder Bremen : Stuttgart 2:0 (0:0)
Hunt (57), Naldo (67)

Mainz : Bayern München 3:2 (1:0)
Ivanschitz (11), Caligiuri (65), Bungert (74); Van Buyten (56, 79)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.