Šport > Nogomet
27 ogledov

Bayern osvojil zgodovinski trojček

bayern münchen
1/23
Reuters
Nogometaši Bayerna iz Münchna so v finalu nemškega pokala premagali Stuttgart (3:2) in se veselili zgodovinskega trojčka. Trener Jupp Heynckes, ki ga bo pred začetkom prihodnje sezone zamenjal Pep Guardiola, se poslavlja z naslovom Lige prvakov, Bundeslige in nemškega pokala.

Bayern München je pravljično sezono zaključil z zmago v finalu nemškega pokala, kjer je na olimpijskem stadionu v Berlinu premagal Stuttgart (3:2).Bavarci so postali prvi nemška ekipa, ki je osvojila veliki trojček, saj so v žep pospravili lovorike v Ligi prvakov, Bundesligi in nemškem pokalu.

S trojno zmago se je z mesta trenerja poslovil 68-letni Jupp Heynckes, ki ga bo nasledil Pep Guardiola. Španca po prihodu v bavarsko prestolnico čaka tako rekoč nemogoča naloga, saj bo letošnje rezultate nemškega prvoligaša - milo rečeno - težko ponoviti.

Finalni obačun v Berlinu so bolje začeli nogometaši Stuttgarta, ki bi morali povesti v 22. minuti, vendar se je z izjemno obrambo izkazal Manuel Neuer. Nemški reprezentant je najprej z dlanjo zaustavil strel Vedada Ibiševića, nato pa še blokiral poskus Alexandruja Maxima.

Bayern zdržal za zgodovinski pokal

Polne roke dela je imel tudi vratar Stuttgarta Sven Ulreich, ki je bil na mestu po kombinaciji Davida Alabe in Francka Ribéryja. Po nekaj več kot pol ure igre je v kazenskem prostoru Stuttgarta prekršek nad Philippom Lahmom storil Ibrahima Traore, z bele točke pa je v polno zadel Thomas Müller

Takoj na začetku drugega polčasa je po podaji Lahma zabil Mario Gómez, ki je v nadaljevanju zadel še enkrat in prednost Bayerna povišal na tri zadetke. Toda Martin Harnik je imel drugačne načrte in v manj kot desetih minutah z dvema goloma tekmo obrnil na glavo. Nogometaši Stuttgarta so v zaključku na vso moč pritiskali za izenačenje, vendar so Bavarci zdržali in slavili s končnih 3:2.

Nemški pokal (DFB), finale:

Bayern München : Stuttgart 3:2 (1:0)
Müller (37/11-m), Gómez (48, 61); Harnik (71, 80)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.