Šport > Nogomet
23 ogledov

Na obzorju prvi spopad Mouja in Pepa

jose mourinho pop guardiola EPA
Konec avgusta bo v Pragi na sporedu finale Evropskega superpokala, kjer se bosta pomerila Bayern München in Chelsea. Bavarce bo takrat že vodil Pep Guardiola, Londončane pa – čeprav uradne potrditve še ni – José Mourinho.

V finalu evropskega superpokala, ki bo v Pragi na sporedu 30. avgusta, se bosta pomerila zmagovalec Lige prvakov Bayern München in zmagovalec Evropske lige Chelsea

Ne nemške ne angleške ekipe pa v finalu ne vodil trener, ki je nogometaše popeljal do ene izmed dveh najprestižnejših lovorik evropskega nogometa. Juppa Heynckesa (Bayern) bo zamenjal Pep Guardiola, medtem ko naj bi mesto Rafaela Beníteza (Chelsea) zasedel José Mourinho.

Španski in portugalski strateg bosta obnovila rivalstvo, ki je vrhunec doseglo v sezoni 2011. Večna tekmeca sta se na igrišču zadnjič pomerila 22. aprila 2012, ko se je z 2:1 zmage veselil madridski Real.

Mourihno: Moje delo je nedokončano

Mourinho bo Real Madrid zapustil z dvignjeno glavo, saj je ponosen na delo, ki ga je opravil v teh letih, vendar obžaluje, da ekipa ni izpolnila svojega potenciala. ''Odhajam z nedokončanim delom. Škoda, saj bi ta ekipa lahko postala evropski prvak,'' je povedal Portugalec.

Mourinho želi popraviti napačen vtis, da odhaja zaradi prevelikega pritiska, saj se je za slovo od Reala odločil zaradi nepoštenega odnosa s strani medijev. Trener Reala po navedbah španskih predstavnikov sedme sile odhaja s prepričanjem, da za seboj pušča ekipo, ki jo največji uspehi še čakajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.