Šport > Nogomet
46 ogledov

Heynckes: Prišel je Bayernov trenutek

jupp heynckes EPA
Jupp Heynckes, trener Bayerna iz Münchna, ki ga bo po koncu sezone zamenjal Pep Guardiola, je po zmagi Bavarcev v finalu Lige prvakov dejal, da je prišel ''njihov trenutek''. Nemški strateg se poslavlja z naslovom nemškega prvaka in Lige prvakov, čez teden dni pa bo imel priložnost, da doda piko na i z zmago v finalu nemškega pokala.

Bayern München je v finalu Lige prvakov prekinil več kot desetletno sušo in se z zmago proti Borussii iz Dortmunda (2:1) izognil morebitnemu hat-tricku zaporednih porazov. Bavarci so v finalu najelitnejšega nogometnega tekmovanja na svetu izgubili v sezonah 2010 in 2012, z zmago na londonskem Wembleyju pa so osvojili peti naslov v zgodovini kluba.

jupp heynckes | Avtor: EPA EPA
Veliki junak večera je postal Arjen Robben, ki se je v 89. minuti sprehodil v kazenski prostor Borussie in žogo poslal za hrbet vratarja Romana Weidenfellerja. ''Ekipa je bila odločena, da zmaga. Prišel je trenutek Bayerna in nogometašev, kot sta Arjen Robben in Franck Ribéry,'' je po zmagi povedal trener Bayerna Jupp Heynckes.

Nemški strateg, ki je po koncu sezone napovedal svoje slovo, je postal četrti trener v zgodovini (Ernst Happel, Ottmar Hitzfeld, José Mourinho), ki je osvojil Ligo prvakov z dvema različnima kluboma. Hynckess bo vodenje bavarskega kluba prepustil mlajšemu kolegu Pepu Guardioli, ki ga prihodnje leto čaka nemogoča naloga. Bayern je namreč v letošnji sezoni osvojil Bundesligo in Ligo prvakov, čez teden dni pa bo imel priložnost, da osvoji še nemški pokal, kar bo Guardiola - ne glede na njegove nesporne kvalitete - zelo težko ponovil.

''Najprej nismo našli ritma in čestitati moram Dortmundu, saj je v prvem polčasu igral odlično. Niso nam pustili, da bi se razigrali. Težka tekma je bila. Obe ekipi sta bili pod pritiskom. Jasno je bilo, da smo favoriti in ta oznaka nam je bila v prvih 25 minutah v veliko breme. Bilo je zelo napeto in obe ekipi sta se borili na vso moč. Čestitke Dortmundu, ki je letos prikazal zelo dober nogomet,'' je dejal Heynckes, ki je lani z Bayernom po streljanju enajstmetrovk izgubil proti Chelseaju. ''Razumem njihovo razočaranje, saj so izgubili v finalu, vendar v karieri nogometaša ali trenerja bodo vedno vzponi in padci, čudoviti trenutki in pokali, a tudi razočaranja. Zmaga je tako izjemna kot nogomet, ki smo ga prikazali,'' je zaključil 68-letnik.

jupp heynckes | Avtor: Reuters Reuters

Klopp: ''Rezultat je treba spoštovati''

Jürgen Klopp, trener Borussie Dortmund, je častno sprejel poraz v finalu Lige prvakov proti rivalu iz Münchna. ''Najprej bi rad čestital Bayernu za zmago. Po koncu tekme je rezultat treba spoštovati. Zaslužili smo si, da zaigramo v finalu, kar smo nocoj še enkrat dokazali. To ni najbolj pomembno, je pa pomembno,'' je povedal Klopp in dodal, da je njegovim varovancem v zadnjih 15 minutah tekme začelo zmanjkovati moč. ''Za nami je težka sezona in to se je poznalo od 75 minute dalje,'' je dejal Nemec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.