Šport > Nogomet
60 ogledov

Bayern prvi finalist klubskega SP

(Bayern München - Gaungzhou Evergrande) klubsko SP
1/8
Reuters
Nogometaši Bayerna so prvi finalisti klubskega svetovnega prvenstva (SP) v Maroku. Evropski prvaki so v polfinalni tekmi premagali kitajsko ekipo Guangzhou Evergrande s 3:0 (2:0).

Klubsko SP se bo nadaljevalo v sredo z drugim polfinalom. Pomerila se bosta južnoameriški prvak Atlético Mineiro iz Brazilije in domača ekipa Raja Casablanca.

Igralci kitajskega Guangzhouja Evergranda so si polfinalni nastop v Maroku priigrali z uspehom v prvem četrtfinalu proti egiptovskemu Al Ahlyju z 2:0. Maročani so v zadnjem četrtfinalu po podaljšku premagali Monterrey z 2:1.

Guangzhou je v boju proti favoritom tekmovanja zdržal skoraj do konca prvega polčasa. Do takrat so Bavarci napadali, kitajski vratar Zeng Cheng je imel polne roke dela, enkrat ga je po strelu Thiaga Alcantare rešila vratnica, po strelu Tonija Kroosa pa prečka. Nato je Franck Ribéry le našel pot žogi v mrežo s strelom iz bližine v 40. minuti, štiri minute pozneje je Mario Mandžukić povišal na 2:0. Takoj po odmoru je Mario Götze zadel za 3:0, pozneje pa so Bayernovi nogometaši le nekoliko ublažili ritem, vseeno pa brez težav prišli do zmage.

Odločilna tekma za končno zmago bo v soboto. Popoldne ob 17.30 se bo Guangzhou pomeril s poražencem drugega polfinala za tretje mesto, zvečer ob 20.30 pa Bayern z zmagovalcem sredinega obračuna za prvo mesto.

Klubsko SP, polfinale:

Bayern München : Gaungzhou Evergrande 3:0 (2:0)
Ribery (40), Mandžukić (44), Götze (47)

Sreda ob 20.30:
Raja Casablanca – Atlético Mineiro

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.