Šport > Nogomet
114 ogledov

Bayernu še šesta lovorika za leto 2020

Epa
Nogometaši Bayerna so novi svetovni klubski prvaki. V finalu turnirja v Katarju so z 1:0 (0:0) premagali mehiški Tigres, nasploh prvega finalista s področja Srednje Amerike. Strelec edinega gola je bil po podaji Roberta Lewandowskega v 59. minuti Francoz Benjamin Pavard.

Za Bayern je to že šesta lovorika za leto 2020 (svetovno klubsko prvenstvo se v normalnih razmerah igra konec leta), pred tem so postali evropski in nemški prvaki, zmagovalci nemškega pokala in zmagovalci nemškega ter evropskega superpokala.

Svetovni prvaki so postali četrtič in prvič po letu 2013. Nemci so takrat začeli niz zmag evropskih ekip, ki brez prekinitve traja še zdaj.

Bayern je bil kljub temu, da je bil zaradi okužb z novim koronavirusom močno zdesetkan, kot zadnji za tekmo ni kandidiral Thomas Müller, velik favorit. A Mehičani so se jim močno upirali, pa ne z bunkerjem, ampak so tudi sami poskušali napadati. So pa bili Nemci vseeno konkretnejši in nevarnejši, tako da so zasluženo zmagali.

bayern munchen | Avtor: Epa Epa
V prvem polčasu golov ni bilo, mehiška mreža se je sicer zatresla, a je bil Robert Lewandowski pri strelu Joshue Kimmicha v nedovoljenem položaju oviral vratarja. Leroy Sane je za Bavarce zadel tudi ovir vrat, obe ekipi pa sta sprožili tudi nekaj nevarnih strelov od daleč.

Odločitev o zmagovalcu je padla v 61. minuti, ko je Lewandowski dobil zračni dvoboj z vratarjem, žoga se je odbila do povsem neoviranega Benjamina Pavarda, ki mu je ni bilo težko poslati v mrežo. Sodnik je najprej gol zaradi domnevnega nedovoljenega položaja Poljaka razveljavil, a sodniki iz sobe za VAR so ga popravili, tako da je gol obveljal.

Po zadetku so imeli Nemci veliko priložnosti za povišanje vodstva, a več kot okvirja vrat jim ni uspelo zadeti. Mehičani niso bili nevarni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.