Šport > Nogomet
67 ogledov

Beckham se ga še vedno boji

Sir Alex Ferguson in David Beckham Profimedias
Nekdanji nogometaš Manchester Uniteda David Beckham se bo 14. novembra vrnil na Old Trafford in tam odigral dobrodelno tekmo. Njegov trener pa bo ponovno slavni Sir Alex Ferguson.

Angleški nogometaš David Beckham se je pred dvema letoma upokojil z zelenic in od takrat le malokrat stopil na igrišče. Novembra pa se bo vrnil na svoj nekdanji dom Old Trafford, kjer je enajst let igral za sloviti Manchester United, in pod vodstvom upokojenega trenerja Sira Alexa Fergusona zaigral v dobrodelni tekmi. 

Ferguson, ki je vodil Manchester kar 27 let, pa je bil znan tudi kot zelo strog trener. Tako strog, da mu Beckham še po 12. letih, ko ga je Ferguson nazadnje treniral, izkazuje strahospoštovanje. "Srečal sem ga pred nekaj tedni in v ekipi smo imeli nepisano pravilo, da ne pijemo v pričo trenerja. Torej sem kozarec vina skril za hrbet, še po dvanajstih letih," je Beckham povedal novinarjem.

"Menim, da je bilo prav to spoštovanje to, zaradi česar je bil uspešen. Kot mladinec potrebuješ nekoga, ki ga želiš posnemati in te navdihuje. Ko sem zapustil London, sem bil še zelo mlad in potreboval sem očetovsko figuro. Njegov sloves je ustvaril strah, a tudi spoštovanje," je dodal Beckham, ki se izzivov dobrodelne tekme zelo veseli.

"Najin odnos je bil vedno dober, čeprav so bila nihanja, ampak ta obstajajo v vsakem odnosu. Vedno sem spoštoval trenerja in vedno bom spoštoval Sira Alexa," je bil jasen Beckham.

Za dobrodelno tekmo na stadionu Old Trafford so organizatorji prodali že več kot 60.000 vstopnic. Ekipi bodo sestavljali nekdanji angleški in irski reprezentanti pod vodstvom Sira Alexa Fergusona in svetovna ekipa pod vodstvom italijanskega trenerja Carla Ancelottija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.