Šport > Nogomet
23 ogledov

Becks podpisal s PSG: ''Navdušen sem!''

david beckham psg
1/5
EPA
Angleški nogometni zvezdnik David Beckham je po slovesu od Los Angeles Galaxy našel nov klub. Med poplavo ponudb številnih evropskih velikanov se je odločil za Paris Saint-Germain, s katerim je podpisal petmesečno pogodbo.

Angleški nogometni zvezdnik David Beckham je po koncu sodelovanja z Los Angeles Galaxy končno našel nov klub, poslej bo član francoskega prvoligaša PSG. Nekdanji kapetan angleške izbrane vrste je z vodilno ekipo francoskega prvenstva danes podpisal petmesečno pogodbo.

"Navdušen sem," je po današnji tiskovni konferenci in podpisu pogodbe dejal sedemintridesetletni Becks, ki je svojo kondicijo nazadnje utrjeval pri londonskem Arsenalu. Odkar je v PSG vstopil šejk Nasser Al-Khelaifi, ki je predsednik pariškega velikana, je ekipa za nakupe porabila že 250 milijonov evrov. Med drugimi so v moštvo prispeli Šved Zlatan Ibrahimovic, Brazilca Thiago Silva in Lucas Moura ter Argentinec Ezequiel Lavezzi.

Zaslužek v dobrodelne namene

"Izbral sem Pariz, ker vidim, kaj želijo v klubu narediti. To je velika zadeva. Moje prisotnosti ne vidim kot nekaj kratkoročnega. Morda ne bom več dolgo igral, ampak sem del ekipe in želim, da je PSG v evropskem nogometu zapisan z velikimi črkami. V nekaj mesecih bom stoodstotno pripravljen, čeprav nekaj ostaja nespremenjeno. Nikoli nisem bil med najhitrejšimi igralci na igrišču," je na konferenci, ki se je začela s polurno zamudo, dejal Beckham. Slednji je ob tem še razkril, da bo ves zaslužek, ki ga bo dobil od kluba, namenil francoski dobrodelni organizaciji za pomoč otrokom.

V Parizu bo imel številko 32, medtem ko njegova družina ostaja na Otoku. "Victoria skupaj z otroki ostaja v Londonu zaradi njihovih šolskih obveznosti," je še dejal Beckham. Slednji je za izbrano vrsto Anglije nastopil 115-krat, zablestel je v Manchester Unitedu in v Angliji ni igral za noben drug prvoligaški klub. Preden je igral za Los Angeles Galaxy, je nastopal za Real Madrid, nazadnje v Evropi za italijanski Milan.

QPR našel zamenjavo v obrambi

christopher samba | Avtor: EPA EPA
Reprezentant Konga Christopher Samba je prestal zdravniški pregled pred prihodom h Queens Park Rangers. Angleški klub je za prestop nekdanjega nogometaša Blackburn Rovers, ki je lani igral pri ruskem Anžiju, odštel 18 milijonov evrov. Trener QPR Harry Redknapp je tako vsaj nekoliko zapolnil praznino, ki je nastala z odhodom Antona Ferdinanda in Ryana Nelsena. ''Mislim, da bo Samba podpisal za nas in to je ključnega pomena. Izgubili smo Ryana Nelsena in potrebovali smo zamenjavo. Lahko smo veseli, da smo jo dobili,'' je povedal Rednkapp.

Grk Vyntra v Levanteju, tudi Málaga se krepi

Španski nogometni prvoligaš Levante se je okrepil z grškim reprezentantom Loukasom Vyntro. Enaintridesetletniku se je pri Panathinaikosu iztekla pogodba, Špancem pa je obljubil enoinpolletno zvestobo. Levante si je pri Bologni do konca sezone sposodil tudi Roberta Acquafresco.

Krepi se tudi ambiciozna Málaga, ki si je od Chelseaja sposodila brazilskega najstnika Lucasa Piazona, od Paris-St. Germaina urugvajskega reprezentanca Diega Lubana, od zagrebškega Dinama nekdanjega čilskega reprezentanta Pedra Moralesa, za 2,3 milijona evrov pa je Granadi prodala Argentinca Diega Bounanotteja.

Hrvaška talenta v Italijo

Hrvaška nogometna talenta Mateo Kovačić iz Dinama in Josip Radošević iz Hajduka bosta karieri nadaljevala v Italiji. Kovačić v milanskem Interju, kamor je odšel za 11 milijonov evrov odškodnine (če se bo uveljavil kot igralec, bodo Zagrebčani dobili še štiri milijone), Dalmatinec pa v Napoliju, ki naj bi zanj plačal tri milijone evrov.

Radošević je že debitiral tudi v hrvaški članski reprezentanci, Kovačević pa naj bi v ekipi Igorja Štimca priložnost dobil na naslednji prijateljski tekmi. Oba 18-letnika bosta pogodbeno vezana za štiri leta in pol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.