Šport > Nogomet
19 ogledov

Ben Arfa: ''Lahko bi bil kot Messi''

hatem ben arfa EPA
Nogometaš Newcastle Uniteda Hatem Ben Arfa meni, da bi bil lahko enako dober kot Lionel Messi, če bi le nekoliko hitreje odrasel. Francoski vezist velja za enega najbolj talentiranih igralcev na svetu, zaradi pomanjkanja discipline pa se je večkrat znašel na udaru medijev in igralcev.

Francoski reprezentant Hatem Ben Arfa v nogometnem svetu že nekaj let velja za porednega fanta, ki je s takšnim in drugačnim početjem zanemaril svoj izjemni potencial in si ustvaril negativno javno podobo. Petindvajsetletnik je pozornost francoske javnosti prvič vzbudil po tem, ko je bil sprejet na prestižno akademijo Clairefontaine, kjer se je med drugim uril ob Abouju Diabyju in Geoffreyju Jourdrenu.

Leta 2004 se je pridružil Lyonu, kjer je dve leti prej igral v mladinski ekipi, francoskega prvoligaša pa je zapustil leta 2008, po tem ko je na treningu fizično obračunal z veteranom Sébastienom Squillacijem. Naslednja tri leta je igral za Marseille, leta 2011 pa je postal član Newcastle Uniteda. Ben Arfa krivdo za neizpolnjen potencial pripisuje samemu sebi. ''Žal mi je, da nisem prej dozorel, saj menim, da bi lahko igral na veliko višjem nivoju. Morda bi bil lahko kot Messi. Še vedno imam čas, da ga ujamem,'' je povedal Francoz, ki je imel v zadnjih letih veliko težav poškodbami.

Francozi: nadarjeni igralci brez pravega vodje?

Ben Arfa se je angleškemu prvoligašu že pridružil na treningu in upa, da bo s pridnim delom vzbudil pozornost francoskega selektorja Didierja Deschampsa, s katerim sta sodelovala že pri Marseillu, in dobil priložnost za nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji. ''Še vedno razmišljalm o svetovnem prvenstvu 2014. Zame je nemogoče, da ne bi igral,'' je povedal Ben Arfa, ki se je znašel na seznamu Laurenta Blanca na Euru 2012. ''Ta generacija ima veliko nadarjenih igralcev, toda mislim, da ji manjka vodij,'' je zaključil Francoz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.