Šport > Nogomet
11 ogledov

Rdeči vragi izkoristili darilo QPR

wayne rooney manchester united
1/30
Reuters
Manchester United je v 24. kolu angleške premier lige z 2:1 premagal Southampton in prednost pred mestnim tekmecem Cityjem povečal na sedem točk. Varovanci Roberta Mancinija so v torek remizirali z zadnjo ekipo lige Queens Park Rangers (0:0). Derbi Arsenala in Liverpoola se je končal z neodločenim izidom (2:2).

Manchester United je imel po spodrsljaju Manchester Cityja priložnost, da svojo prednost poveča na sedem točk. Rdeči vragi so priložnost tudi izkoristili, ko so po dveh zadetkih Waynea Rooneya premagali Southampton (2:1).

V 3. minuti prvega polčasa je goste v šokantno vodstvo popeljal Jay Rodriguez. Slabo je nazaj podal Michael Carrick, David de Gea pa žoge ni uspel izbiti in domači so se znašli v zaostanku. United za izenačenje ni potreboval dolgo, saj je že pet minut kasneje po podaji Shinjija Kagawe znižal Wayne Rooney. Angleški reprezentant se je še enkrat izkazal v 27. minuti, ko je prosti strel Robina van Perseija v kazenski prostor preusmeril Patrice Evra, Rooney pa je zadel za vodstvo Uniteda. Rdeči vragi v nadaljevanju tekme niso prikazali najboljšega, kar znajo, vendar so minimalno prednost uspešno ubranili do konca.

Topničarji vstali od mrtvih

Arsenal se je na domačem stadionu vrnil po zaostanku dveh golov in iztržil točko proti Liverpoolu (2:2). Redsi so se do vodstva dokopali po vsega petih minutah igre, ko svojega dela nista dobro opravila Thomas Vermaelen in Aaron Ramsey, kar je Luisu Suarezo omogočilo strel iz neposredne bližine. Obe strani sta prikazali napadalno igro, podjetnejši pa je bil Liverpool. Za topničarje je poskušal Theo Walcott, čigar strel je ubranil Pepe Reina.

Zamujene priložnosti domačih so se maščevale v 60. minuti, ko se je mimo dveh branilcev sprehodil Jordan Henderson in izgledalo je, da imajo redsi tekmo v žepu. Toda Arsenal je za izenačenje potreboval pičlih pet minut. Najprej je zadel Olivier Giroud, pet minut kasneje pa še Theo Walcott in redsom ukradel dve že ''zagotovljeni'' točki.

Chelsea zapravil dobljeno tekmo

Londonski Chelsea je senzacionalno ostal brez zmage pri Readingu, kljub temu, da je do 87. minute vodil z rezultatom 2:0.

Gostje so prevladovali celoten prvi polčas, za las je zgrešil Gary Cahill, zadetek pa je v sodnikovem podaljšu prvega polčasa dosegel Juan Mata. Modri so za povišanje vodstva potrebovali dobrih dvajset minut, ko je bil v 66. minuti z glavo natančen Frank Lampard. Brian McDermott je nato v igro poslal rezervista Adama Le Fondreja in zadel v polno. Anglež je v 87. minuti znižal na gol razlike, v izdihljajih tekme pa z volejem zadel še drugič in Readingu priigral nepričakovano točko.

Zadnji QPR vzel točki meščanom

Queen Park Rangers so morali za točko pred domačimi gledalci vzdržati močan pritisk Manchester Cityja, ki pa dominacije na igrišču ni znal pretvoriti v rezultatsko prednost. V prvem polčasu se je zadetku najbolj približal Pablo Zabaleta, ki je z glavo dobro meril po podaji Davida Silve, vendar je žoga zadela vratnico. V zaključku prvega dela je z razdalje poskusil Gareth Barry, njegov strel pa je z dlanjo odbil domači vratar Júlio César.

Brazilec je bil tudi v drugem polčasu vedno na mestu, kadar je meščanom uspelo prebiti obrambo Rangersov. Največ dela je imel štiri minute pred koncem rednega dela, ko je z neposredne bližine streljal Silva, a na veselje domačih navijačev je rezultat ostal nespremenjen. QPR kljub točki ostaja trdno na zadnjem mestu lestvice premier lige.

Aston Villa tone proti dnu lestvice

Newcastle United je v gosteh z 2:1 premagal Aston Villo, med strelce za goste pa sta se vpisala Papiss Cissé in Yohan Cabaye. Prvi je vratarja Brada Guzana matiral po nizki podaji Mousse Sissoka, drugi pa je v 31. minuti z razdalje dobrih 20 metrov zabil z volejem.

Domači trener je v drugem polčasu na igrišče poslal Gabriela Agbonlahorja, ki je takoj pustil pečat. Med prodorom ga je podrl Mathieu Debuchy in sodnik je pokazal na belo točko. Uspešno jo je izvedel Christian Benteke. Nogometaši Aston Ville so imeli do konca še dve priložnosti za izenačenje, a brez učinka.

Stoke City je doma remiziral z Wiganom (2:2), čeprav je v prvih minutah drugega polčasa že vodil z dvema zadetkoma prednosti. Sunderland in Swansea sta se razšla brez golov.

Angleška liga, 24. kolo:

Arsenal : Liverpool 2:2 (0:1)
Giroud (62), Walcott (67); Suarez (5), Henderson (60)

Everton : West Bromwich 2:1 (2:0)
Baines (29, 45/11m); Long(65)

Norwich City : Tottenham 1:1 (1:0)
Hoolahan (33); Bale (80)

Manchester United : Southampton 2:1 (2:1)
Rooney (8, 27); Rodriguez (3)

Reading : Chelsea 2:2 (0:0)
Fondre (87, 90); Mata (45), Lampard (66)

Fulham : West Ham United 3:1 (1:0)
Berbatov (10), Rodallega(49), O´Brien (90/ag); Nolan (48)

Aston Villa : Newcastle United 1:2 (0:2)
Benteke (49/11m); Cisse (19), Cabaye (31)

Queens Park Rangers : Manchester City 0:0

Stoke City : Wigan Athletic 2:2 (1:0)
Shawcross (23), Crouch (48); McArthur (50), Di Santo (61)

Sunderland : Swansea City 0:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.