Šport > Nogomet
37 ogledov

Lampard izvlekel zmago Chelseaja

steven pienaar everton
1/16
Reuters
Tekmo 20. kola angleške nogometne lige med Chelseajem in Evertonom so dobili Londončani (2:1), ki so po zaslugi dveh zadetkov Franka Lamparda leto zaključili v zmagovitem slogu. Tudi Liverpool je 2012 končal zmagovito, z rutinirano predstavo so še poglobili krizo QPR.

Liverpool je precej bolje začel tekmo na Loftus Roadu proti QPR in že kmalu vnovčil svojo premoč. Luis Suarez je v 10. minuti prejel žogo dvajset metrov od gola, zavrtel domačo obrambo na čelu s kapetanom Clintom Hillom v slogu Lea Messija in nato žogo z notranjim delom stopala mirno poslal v daljši kot gola Julia Cesarja, ki je tokrat dobil prednost pred Robertom Greenom.

"Redsi" so še naprej dominirali v dvobojih in z lahkoto prebijali oba boka domačih in že v 16. minuti je bilo 2:0. Spet je bil v glavni vlogi Suarez, ki je z desne prodrl pred gol, skušal podati, žoga pa se je nato malce srečno odbila nazaj do Urugvajca, ki je še drugič zabil. V 28. minuti je Steven Gerrard po kratki kombinaciji ob kotu za goste poslal prekrasen predložek na glavo Daniela Aggerja, ki je še v tretje premagal domačega vratarja. Edini nevarnejši strel za domače je sprožil Adel Taarabt, a je Pepe Reina njegov poizkus zanesljivo ubranil.

V drugem polčasu so se gostje bolj povlekli v obrambo in prepustili domačim rahlo pobudo, ki pa je bila bolj jalova. Za varovance Harryja Redknappa sta poizkušala Armand Traore in Taarabt, obakrat je bil na mestu Reina. Lepo akcijo je QPR izvedel v 69. minuti, ko je po dolgi kombinaciji z vrha kazenskega prostora zaključil Stephan Mbia, meril pa je mimo gola.

Mbia je v 83. minuti sprožil iz prostega strela z okrog osemnajstih metrov - potem ko je Lucas podrl Taarabta - toda Reina je bil še enkrat več dobro postavljen in je žogo celo ujel. Do konca nismo več videli večjih priložnosti in varovanci Brendana Rodgersa - ki ga tokrat zaradi bolezni sicer ni bilo v Londonu - so vknjižili rutinirano zmago. Bolj pomembno za "Redse" pa je dejstvo, da so njihove predstave vse bolj kvalitetne, kljub občasnim rezultatskim spodrsljajem.

"Super Frankie" utišal Goodison Park

Everton je tekmo začel odlično in povedel že v drugi minuti. Phil Jagielka je poslal predložek v sredino, tam je visoko skočil Victor Anichebe, z glavo zadel okvir vrat, žoga pa se je odbila do Stevena Pienaarja, ki je odbitek pospravil v mrežo.

(Everton : Chelsea) Frank Lampard | Avtor: EPA EPA
V osmi minuti je Nikica Jelavić iz prostega strela zadel vratnico, kmalu zatem je za "Toffees" poizkušal tudi Leon Osman, Petr Cech je njegov strel ubranil. Nato so se končno prebudili tudi gostje, nevaren je bil predvsem Juan Mata, a je Tim Howard iz njunega dvoboja izšel kot zmagovalec. Toda domači so še naprej narekovali tempo srečanja in bili boljši nasprotnik. Chelsea je izenačil v 42. minuti, ko je Fernando Torres odložil žogo za Ramiresa, slednji je podal na daljšo vratnico, kjer je Frank Lampard z glavo rutinirano izenačil izid.

V drugem delu so bolje zaigrali tudi "Blues". David Luiz je pripravil priložnost za Torresa, a "El Niño" ni imel svojega dne. V 69. minuti je Jelavić še enkrat zadel okvir gola, tokrat z glavo po podaji Leightona Bainesa. Kazen za neučinkovitost je prišla le tri minute kasneje. Mata je streljal, Howard odbil, na odbito žogo pa je najhitreje reagiral kdo drug kot "Super Frankie" Lampard in zabil svoj in Chelseajev drugi gol na tekmi.

Do konca so gostje dobro zaprli dostope do svojega gola, v protinapadih pa je pretil (a samo to) Torres, ki ga je Sylvain Distin enkrat ustavil v zadnjem trenutku. Povsem ob koncu je imel Jelavić še eno priložnost, toda tudi tokrat je zgrešil in Chelsea je postal prva ekipa od letošnjega marca, ki je uspela slaviti na prvenstveni tekmi na Goodison Parku.

Angleška liga, 20. kolo:

Everton : Chelsea 1:2 (1:1)
Pienaar (2); Lampard (42, 72)

Queens Park Rangers : Liverpool 0:3 (0:3)
Suarez (10, 16), Agger (28)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.