Šport > Nogomet
16 ogledov

Hat-trick Walcotta, Arsenal zabil sedem (7!) golov

Bale Defoe Aston Villa Tottenham Premier League Anglija liga prvenstvo
1/22
Reuters
Navijači Manchester Uniteda so se na Old Traffordu nemirno prestavljali na svojih sedežih, vse dokler rezervist Robin van Persie v 90. minuti z lepim zadetkom z roba kazenskega prostora ni dokončal dela proti West Bromwich Albionu (2:0). Manchester City je z deseterico garal za zmago pri Norwich Cityju (4:3). Razlika na vrhu ostaja sedem točk.

Kluba iz Manchestra sta tokrat zamenjala vlogi - vodilni Manchester United je dobil napet obračun z West Bromwich Albionom, medtem ko je aktualni prvak Manchester City po toči golov preživel tudi izključitev Samirja Nasrija in premagal Norwich City.

Prednovoletne tekme je zaznamovalo veliko število zadetkov, veliko količino pa jih je spet prejela Aston Villa, ki jo je na domači zelenici ponižal še Wigan Athletic (0:3). Na zadnji sobotni tekmi je Arsenal z redko videnim rezultatom premagal Newcastle United (7:3). Več spodaj.

Na Old Traffordu so domači na že pošteno zdelani in blatni zelenici hitro povedli, ko je ostro podajo v sredino že v deveti minuti v svojo mrežo preusmeril Gareth McAuley. Po nekaj ostrih besedah Sira Alexa Fergusona po zadnji domači tekmi proti Newcastlu (4:3) so rdeči vragi igrali veliko bolje.

City preživel z desetimi

Njihov nekdanji vratar Ben Foster je enega izmed poskusov Younga izbil v prečko, rdeči vragi pa brez Robina van Persieja (sedel je na klopi) niso uspeli zabiti odločilnega drugega gola. Van Persie je v drugem polčasu zamenjal povratnika po poškodbi Šindžija Kagavo in po nekaj napetih trenutkih pred golom Davida de Gee (tresla se je tudi njegova prečka) dokončal delo.

Nizozemec je po prodoru Paula Scholesa dobil žogo na robu kazenskega prostora in jo v svojem slogu neubranljivo poslal prek Fosterja na njegovo daljšo vratnico za zasluženo, a vse prej kot lahko zmago na domači zelenici.

Unitedovi mestni rivali so z zmago pri Norwichu ohranili zaostanek na lestvici pri spodobnih sedmih točkah, potem ko so sinje modri že po petih minutah z goli Edina Džeka vodili z 2:0, izključitev Samirja Nasrija v prvem polčasu pa je pripravila izjemno nadaljevanje.

Agüero "pripeljal Džeka v gol"

Džeko, ki je po dolgem času le začel tekmo od prve minute, je zaupanje trenerja Roberta Mancinija upravičil že v prvih nekaj akcijah, ko je zatresel mrežo po izjemnih podajah Sergia Agüera. Za domače je znižal Anthony Pilkington, čigar prosti strel se je od Gaëla Clichyja odbil v mrežo.

Sodnik Mike Jones je nato še pred polčasom strogo izključil Nasrija, ki se je jezno odzval na oster start rojaka Sébastiena Bassonga. Oba Francoza sta "naslonila čeli", izključen pa je bil le Nasri, ki je tudi nekaj pripomnil stranskemu sodniku.

Toda kmalu po začetku polčasa je City spet povišal prednost, ko je izvrstni Agüero elegantno zaključil po podaji Yaye Touréja. Toda "kanarčki" so se znova vrnili - Russell Martin je bil na pravem mestu po podaji s strani, toda Džeko je spet hitro odgovoril. Strel bosanskega reprezentanta se je po vratnici odbil še od vratarja Marka Bunna in končal v mreži.

Podolski Wilshere Arsenal Newcastle United Premier League Anglija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Martin je nato zabil še svoj drugi gol na tekmi, ko je iz tretjega poskusa izkoristil slabo posredovanje rojaka Joea Harta na golu prvakov. Gostje iz Manchestra so vseeno zdržali za zmago in ohranili nespremenjen zaostanek za mestnimi rivali.

Walcottu je zaploskal tudi Henry

V norem drugem polčasu na stadionu Emirates je na tekmi med Arsenalom in Newcastlom padlo kar osem zadetkov za končnih Arsenal 7, Newcastle 3. Na neverjetni tekmi je s tremi goli zasijal Theo Walcott, ki je spet igral kot osrednji napadalec, kjer je lahko pokazal vse veščine, ki jih mu je predala ikona kluba Thierry Henry.

Član newyorškega Red Bulla je s tribun lahko le občudoval izjemno predstavo angleškega reprezentanta, ki je na trenutke močno spominjal na svojega mentorja. Newcastle, ki je v prejšnjem kolu namučil Manchester United na Old Traffordu, je na odmor sicer odšel z 1:1, ko je zabil Demba Ba.

Srake so v drugem polčasu še dvakrat izenačile, Arsenal pa je nato uprizoril neverjetnih nekaj minut nogometa, kjer sta se poleg Walcotta med strelce vpisala tudi Lukas Podolski in Olivier Giroud. Walcott, ki še vedno odlaša s podaljšanjem pogodbe, je dobil stoječe ovacije navijačev, ki so trenerju Arsenu Wengerju nedvoumno sporočili: "Sign him up!" (Podpiši pogodbo z njim!)

Spursi že tretji, Balu spet karton za simuliranje

Za Sunderland je v prvem polčasu zabil nekdanji član Manchester Uniteda John O'Shea, a je Tottenham že po šestih minutah nadaljevanja spreobrnil izid in po Astonu Villi v gosteh ugnal še "črne mačke", ki so v prejšnjem kolu senzacionalno premagale branilce naslova Manchester City.

Za nove tri točke varovancev Andréja Villasa-Boasa, ki so s tekmo več skočili že na tretje mesto na lestvici, sta bila zaslužna avtogol branilca Carlosa Cuéllarja po podaji iz kota, še en srečen odboj pa je v 51. minuti izkoristil Aaron Lennnon in zabil za zmago.

Leteči Valižan Gareth Bale, ki je na zadnji ligaški tekmi v Birminghamu zabil hat-trick, je tokrat uspel dobiti le še enega v seriji rumenih kartonov zaradi domnevnega simuliranja. V letošnji sezoni je dobil že tri tovrstne kazni, zaradi kartonov pa bo moral izpustiti naslednjo tekmo Spursov.

Angleška liga, 20. kolo:

Sunderland : Tottenham Hotspur 1:2 (1:0)
O'Shea (40); Cuéllar (48/a.g.), Lennon (51)

Stoke City : Southampton 3:3 (1:3)
Jones (16), Upson (67), Jerome (90); Lambert (10), Rodriguez (24), Wilkinson (36/a.g.)
RK: Nzonzi (71/Stoke)

Reading : West Ham United 1:0 (1:0)
Pogrebnjak (5)

Norwich City : Manchester City 3:4 (1:2)
Pilkington (15), Martin (63, 75); Džeko (2, 5), Agüero (50), Bunn (67/a.g.)
RK: Nasri (44/Man. City)

Manchester United : West Bromwich Albion 2:0 (1:0)
McAuley (9/a.g.), Van Persie (90)

Aston Villa : Wigan Athletic 0:3 (0:1)
Ramis (3), Boyce (52), Koné (56)

Fulham : Swansea City 1:2 (0:1)
Ruiz (56); Graham (19), De Guzman (52)

Arsenal : Newcastle United 7:3 (1:1)
Walcott (20, 73, 90), Oxlade-Chamberlain (51), Podolski (64), Giroud (85, 87); Ba (43, 69), Marveaux (59)
Vučkić (Newcastle) je poškodovan.

Nedelja ob 14.30:
Everton - Chelsea

Ob 17.00
Queens Park Rangers - Liverpool

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.