Šport > Nogomet
24 ogledov

Wenger zadihal: petarda in hat-trick Cazorle

premier liga manchester united sunderland van persie rooney evra
1/15
Reuters
Na prvi sobotni tekmi je Manchester City na St. James' Parku premagal Newcastle s 3:1, izgubili pa so tudi največji rivali srak - Sunderland je klonil v gosteh proti zanesljivemu Manchester Unitedu (3:1). Še en poraz Liverpoola doma, QPR do prve zmage. Arsenal je na ponedeljkovi večerni tekmi v gosteh povozil Reading (5:2).

Španski vezist Santi Cazorla je zabil svoj prvi hat-trick po prhodu k Arsenalu in moštvu trenerja Arsèna Wengerja prinesel krvavo potrebno zmago nad zadnjeuvrščenim Readingom, s katero so se topničarji povzpeli do petega mesta v Premier League.

Arsenal je s pomočjo nekaj komičnega branjenja domačega moštva vodil že s 4:0, potem ko je za vodstvo že po 14 minutah zabil Lukas Podolski, Cazorla pa je po dveh golih v prvem polčasu svoj "perfektni hat-trick" (gol z glavo, levo in desno nogo) zaključil v drugem polčasu.

Reading se je sicer delno vrnil v igro, potem ko sta Adam Le Fondre in Jimmy Kebe obudila upe navijačev po neverjetnem povratku, a se zgodba z oktobrske pokalne tekme (Arsenal je po zaostanku z 0:4 zmagal 7:5) ni ponovila.

Theo Walcott, ki ga je trener Wenger med še vedno trajajočim pogajanjem o podaljšanju pogodbe postavil v tako željeno konico napada, je zabil zadnji gol na tekmi in zaokrožil petardo.

City odgovoril pri srakah

Manchester City se je po porazu na mestnem derbiju prejšnji konec tedna hitro pobral z zmago na težkem gostovanju pri Newcastle Unitedu.

Bolje so začeli domači, a so prvaki hitro vzpostavili ravnotežje, njihovi napadalni igralci so se razigrali in v 10. minuti po akciji Samirja Nasrija in Yaye Toureja Sergiu Agueru ni bili težko iz bližine zatresti mreže. "Meščane" je v še višje vodstvo popeljal visok skok in strel z glavo Javija Garcie po predložku Davida Silve iz kota in gostje so na odmor odšli z lepo prednostjo.

Toda "srake" so odločno začele nadaljevanje in kmalu je padel gol, spet z glavo, Joea Harta je premagal Demba Ba. "The Toon" je še naprej pritiskal in imel terensko pobudo, a zadetek je padel na drugi strani, ko je Toure zapečatil zmago aktualnih prvakov, potem ko mu je po prodoru podal Pablo Zabaleta.

Povratek Nemanje Vidića

Manchester United je dosegel še deseto zmago na zadnjih enajstih tekmah Premier lige. Robin van Persie je z natančnim zaključkom povedel domače v vodstvo na Old Traffordu v 16. minuti, le tri minute kasneje pa se je z lepim zaključkom izkazal še Tom Cleverley, ki je zadel s polplasiranim strelom v daljši kot gola Sunderlanda.

manchester united nemanja vidić | Avtor: Reuters Reuters
V drugem delu je van Persie prispeval še asistenco za gol Waynea Rooneya, ki je dokončno odločil zmagovalca, Frasier Campbell je v 72. minuti z glavo le ublažil poraz. V 67. minuti je na igrišče po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe spet stopil srbski branilec Nemanja Vidić. Trener gostov Martin O'Neill je edini trener v Angliji, ki je United v gosteh na ligaški tekmi premagal z dvema različnima kluboma, s tretjim mu to torej ni uspelo, saj so bili "rdeči vragi" enostavno premočni.

Benteke šokiral Anfield

Christian Benteke je bil junak zmage Aston Ville na Anfieldu proti Liverpoolu, belgijski reprezentant je dosegel dva gola in eno asistenco. Po nekaj zapravljenih priložnostih domačih so gostje povedli v 29. minuti, ko je Benteke zabil s strelom v spodnji kot gola Pepeja Reine. Dvanajst minut kasneje je Belgijec s peto lepo vrnil podajo Andreasu Weimannu, ki je z razdalje nekaj metrov povišal na 2:0.

"Redsi" so še naprej napadali, a že v 51. minuti je bilo 3:0, potem ko je Benteke izkoristil izgubljeno žogo Joeja Colea na sredini igrišča in uspel priti mimo Martina Škrtela. Domači so še naprej pritiskali, gostje pa so se branili povsem zgoščeni pred svojim golom, a vse kar je uspelo Liverpoolu, je bil gol Stevena Gerrarda z levico ob koncu tekme. Brad Guzan je bil zelo dober v vratih Ville in je upravičil odločitev trenerja Paula Lamberta, ki je na klopi pustil veterana Shaya Givena.

Končno - QPR do zmage!

QPR je v sedemnajstem poskusu le uspel priti do prve zmage v letošnji sezoni, za zmago 2:1 nad Fulhamom je dvakrat zabil Adel Taarabt. V 52. minuti je sprožil z razdalje, žoga se je odbila od branilca gostov Bredeja Hangelanda in končala v mreži. Dobrih petnajst minut kasneje pa je norveški branilec izgubil žogo, kar je spet kaznoval Maročan, ki je premagal Marca Schwarzerja z nizkim strelom. Ob koncu tekme je Mladen Petrić z lepim strelom znižal prednost domačih, ki pa so vzdržali do konca in se vsaj za dva dni rešili zadnjega mesta na lestvici.

Everton je remiziral na težkem gostovanju pri Stoke Cityju, Norwich pa je doma premagal Wigan Athletic. Tekma med Chelseajem in Southamptonom je prestavljena zaradi nastopanja Londončanov na klubskem svetovnem prvenstvu.

Angleška liga, 17. kolo:

Newcastle United : Manchester City 1:3 (0:2)
Ba (52); Agüero (10), Javi García (39), Y. Touré (78)

Stoke City : Everton 1:1 (0:1)
Jones (52); Shawcross (36/a.g.)

Queens Park Rangers : Fulham 2:1 (0:0)
Taarabt (52, 68); Petrić (88)

Norwich City : Wigan Athletic 2:1 (1:0)
Pilkington (15), Hoolahan (64); Maloney (51)

Manchester United : Sunderland 3:1 (2:0)
Van Persie (16), Cleverley (19), Rooney (59); Campbell (72)

Liverpool : Aston Villa 1:3 (0:2)
Gerrard (87); Benteke (29, 51), Weimann (41)

Tottenham Hotspur : Swansea City 1:0 (0:0)
Verthongen (75)

West Bromwich Albion : West Ham United 0:0

Reading : Arsenal 2:5 (0:3)
Le Fondre (66), Kebe (71); Podolski (14), Cazorla (32, 34, 60), Walcott (80) 

Prestavljeno:
Chelsea - Southampton

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.