Šport > Nogomet
22 ogledov

Za rdeče vrage usodna 93. minuta

Silva Manchester City Fulham Premier League Anglija liga prvenstvo
1/25
EPA
Tottenham je z zadetkom Clinta Dempseya v 93. minuti iztržil točko proti rdečim vragom. Chelsea je po dobrem prvem polčasu premagal Arsenal (2:1) in se utrdil na tretjem mestu. Manchester City je z zmago nad Fulhamom malce pritisnil na vodilne mestne rivale in se jim na vrhu lestvice približal na le pet točke zaostanka (2:0). Liverpool je s petardo povozil Norwich City (5:0).

Tekma na White Hart Laneu je bila zaradi snega pod vprašajem, a je sodnik Chris Foy na koncu vendarle prižgal zeleno luč za obračun Tottenhama in Manchester Uniteda. Začetek tekme je bil zatišje pred nevihto, saj sta obe moštvi pazili na dostope do svojega gola, za domače je enkrat poizkusil Aaron Lennon. Bitka pa se je dokončno razživela v 25. minuti, ko je Robin van Persie po predložku Toma Cleverleya z glavo žogo poslal v krajši kot gola Huga Llorisa. Nato so domači prevzeli pobudo, strela Jermaina Defoeja in Garetha Balea je s skrajnimi močmi zaustavil David De Gea.

Tudi po odmoru so prevladovale "ostroge". Enkrat je iz neposredne bližine poizkušal Clint Dempsey, spet je bil zmagovalec dvoboja De Gea. V drugi polovici polčasa je Spursom začelo zmanjkovati idej, United pa je pretil s hitrimi prehodi v napad. Toda trud se je Londončanom obrestoval povsem ob koncu tekme. Po predložku je De Gea slabo izbil žogo, le-ta je padla k Lennonu, ki pa se je izredno znašel in izven ravnotežja opazil Dempseya, mu lepo asistiral, Američan pa je okroglo usnje poslal v mrežo gostov in poskrbel za slavje v severnem Londonu.

Po včerajšnji zmagi Manchester Cityja nad Fulhamom (2:0) je razlika med mestnima rivaloma na vrhu lestvice sedaj le še pet točk.

Navijači Chelseaja pozabili na Di Mattea

Na začetku tekme na Stamford Bridgeu je najprej Olivier Giroud za Arsenal zapravil odlično priložnost, ki mu jo je pripravil Theo Walcott. Chelsea je hitro kaznoval neučinkovitost gostov, po predložku Cesarja Azpilicuete je Juan Mata lepo spustil žogo in jo nato s svojim drugim dotikom poslal v mrežo.

Deset minut kasneje so domačini podvojili vodstvo. Abou Diaby je izgubil žogo na sredini terena, Mata je nato v kazenskem prostoru našel Ramiresa, ki je ob posredovanju vratarja Wojciecha Szczesnyja padel, sodnik pa je pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel Frank Lampard, ki je zadel in tako zabil že svoj 47. gol iz enajstmetrovke za Chelsea. Gledalci so ob navdušenju pozabili na vzklikanje nekdanjemu trenerju Robertu Di Matteu, ki mu je običajno namenjeno skandiranje v 16. minuti.

premier liga chelsea aesenal lampard | Avtor: Reuters Reuters
Arsenal se v prvem polčasu ni več "sestavil" in Chelsea je še naprej dominiral. Nekajkrat je svoje nezadovoljstvo nad igro soigralcev pokazal tudi Jack Wilshere. So se pa zato topničarji prebudili v drugem polčasu, ki so ga začeli zelo odločno.

Najprej so gostje sicer zapravili tri obetavne situacije, v 58. minuti pa so le znižali. Santi Cazorla je podal do Walcotta, ki se je izognil "offside" zanki in žogo lepo poslal mimo Petra Cecha v maniri najboljših napadalcev. V drugem polčasu je Arsenal izgledal precej bolje od domačinov, toda poti do izenačenja varovanci Arsena Wengerja niso našli in Chelsea se je še dodatno utrdil na tretjem mestu. Po tekmi je Ramires sicer priznal, da je pred prvim golom do žoge prišel s prekrškom nad sicer danes nerazpoloženim Francisom Coquelinom.

"Res je, bil je prekršek. A tekma je bila za nas zelo pomembna in štejejo tri točke," je dejal Brazilec. Glede sodnika so imeli topničarji veliko pripomb. Tudi drugi gol domačih je bil sporen. "To ni bila enajstmetrovka, Ramires bi moral dobiti rumeni karton za simuliranje," je, glede na posnetek kar upravičeno, bentil Wenger.

City se je (začasno) približal

Razlika na vrhu Premier League je po zmagi Manchester Cityja nad Fulhamom padla na zgolj štiri točke, v soboto pa je navdušil predvsem Liverpool, ki se je po petardi Norwich Cityju na Anfieldu točkovno izenačil z Arsenalom in oživel upe po uvrstitvi v evropska tekmovanja.

Silva Manchester City Fulham Premier League Anglija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Newcastle United je po domačem porazu proti Readingu tudi uradno padel v boj za obstanek, belo-modri pa so s tremi točkami skočili iz "rdeče cone", kjer jih je po porazu proti Sunderlandu zamenjal Wigan Athletic.

Varovanci Roberta Mancinija so pred nedeljskim gostovanjem Manchester Uniteda pri Tottenhamu opravili svoj del posla in lahko zdaj mirno čakajo na morebitno uslugo Spursov, potem ko so na stadionu Etihad brez vsakršnih težav in z dvema goloma Davida Silve premagali ekipo z brega Temze.

Naveza Sturridge-Suárez že funkcionira

Na klopi sinje modrih je lahko Mancini znova pozdravil Samirja Nasrija in Sergia Agüera, ki sta se vrnila po poškodbi, zadetka svojih soigralcev pa sta se lahko razveselila že po manj kot dveh minutah igre, ko je Silva v mrežo pospravil vratarjevo obrambo strela Edina Džeka.

Steve Sidwell je sicer uspel oplaziti okvir Cityjevega gola, medtem ko so sinje modri neuspešno iskali odločilni drugi gol. Ta je prišel 20 minut pred koncem tekme, ko je Cárlos Tévez fantastično našel Silvo, njegov "latino rojak" pa je brezhibno zabil drugi in zadnji gol večera.

Liverpool je po porazu na Old Traffordu visoko premagal Norwich na Anfieldu, kjer je bil med strelci še tretjo tekmo zapored njihov novi napadalec Daniel Sturridge. Bivši član Manchester Cityja in Chelseaja je začel v prvi postavi ekipe Brendana Rodgersa in takoj je bilo jasno, da sta z Luísom Suárezom na isti valovni dolžini.

Vodilni gol je sicer zabil Jordan Henderson, svoje deleže pa so kasneje dodali še Suárez, Sturridge, Steven Gerrard in Raheem Sterling. Liverpool je z zmago poletel že na sedmo mesto na lestvici.

Rodgers je ob odsotnosti Pepeja Reine v gol postavil Brada Jonesa, eno redkih tekem pa je poleg Hendersona začel tudi veteran Jamie Carragher. Jones je takoj na začetku tekme ubranil izjemno priložnost Ryana Bennetta, ki je z glavo meril točno vanj.

Redsi so prvi gol dočakali v 26. minuti, ko je Henderson fantastično zadel z roba kazenskega prostora, naslednji gol pa je bil prava mojstrovina, saj je Sturridge elegantno spustil žogo pod nogo in v ogenj poslal Suáreza, Urugvajec pa je z levico zabil že svoj 16. gol sezone.

Sturridge se je med strelce v drugem polčasu vpisal tudi sam, ko je z neposredne bližine v mrežo pospravil podajo Stewarta Downinga. Gerrard je z golom od daleč spomnil na neke druge čase, Sterling pa je s pomočjo Bennetta zabil za petardo.

Angleška liga, 23. kolo:

Liverpool : Norwich City 5:0 (2:0)
Henderson (26), Suárez (37), Sturridge (59), Gerrard (66), Bennett (74/a.g.)

Manchester City : Fulham 2:0 (1:0)
Silva (2, 69)

Newcastle United : Reading 1:2 (1:0)
Cabaye (36); Le Fondre (71, 78)

Swansea City : Stoke City 3:1 (0:0)
Davies (49), De Guzman (57, 80); Owen (90)

West Ham United : Queens Park Rangers 1:1 (0:1)
J. Cole (68); Rémy (14)

Wigan Athletic : Sunderland 2:3 (1:3)
Vaughan (5/a.g.), Henríquez (79); Gardner (17/11-m), Fletcher (20, 42)

West Bromwich Albion : Aston Villa 2:2 (0:2)
Brunt (49), Odemwingie (83); Benteke (12), Agbonlahor (31)

Chelsea : Arsenal 2:1 (2:0)
Mata (6), Lampard (16/11m); Walcott (58)

Tottenham Hotspur : Manchester United 1:1 (0:1)
Dempsey (93); van Persie (25)

Ponedeljek ob 21.00:
Southampton - Everton

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.