Šport > Nogomet
15 ogledov

Benayoun pokopal goriške upe

Yossi Benayoun Gorica Maccabi Tel-Aviv Facebook
Nogometaši Gorice so na povratni tekmi prvega predkroga Lige Evropa na domačem igrišču izgubili proti telavivskemu Maccabiju (0:1) in se poslovili od tekmovanja. Na prvi tekmi so varovanci Mirana Srebrniča izgubili z izidom 3:0.

Nogometaši Gorice so se zavedali, da morajo v upanju na preobrat svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno, a sanje so se razblinile že v deseti minuti. Dor Peretz je podal z desne strani, v kazenskem prostoru pa se je najbolje znašel nekdanji igralec Chelseaja, Liverpoola in Arsenala Yossi Benayoun in matiral Grego Sorčana.

Najbližje izenačenju so domačini prišli v zaključku prvega polčasa, ko je Andrej Kotnik z razdalje močno sprožil in malce zgrešil vrata srbskega vratarja Predraga Rajkovića.

V drugem polčasu so Goričani skušali priti vsaj do častnega zadetka. Rifet Kapić je bil s prostega strela rahlo nenatančen. Gostje so zapretili s poskusom Edena ben Basata z glavo, domačini pa so v končnici zapravili še nekaj lepih priložnosti. Sandi Arčon bi se v obetavni situaciji lahko znašel bolje, Tilen Nagode je streljal preslabotno za vratarja, medtem ko je udarec Matije Škarabota na golovi črti izbil Benayoun.

Liga Evropa, 1. predkrog (povratna tekma):

ND Gorica - Maccabi Tel-Aviv 0:1 (0:1) /0:3/
Benayoun 10.

/X:Y/ - izid prve tekme

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.