Šport > Nogomet
23 ogledov

Benítez: Ronaldo je najboljši na svetu

rafael benitez EPA
Rafael Benítez je na tiskovni konferenci pred tekmo z Manchester Cityjem vendarle dal priznanje Cristianu Ronaldu in ga proglasil za najboljšega nogometaša sveta.

Trener madridskega Reala Rafael Benítez je moral pred pripravljalno tekmo z angleškim velikanom odgovarjati na kopico vprašanj o Cristianu Ronaldu, s katerim še nista našla skupnega jezika.

Predstavniki sedme sile so španskega stratega nedavno povprašali, ali je Ronaldo najboljši nogometaš na svetu, Benítez pa je odvrnil, da bi v to kategorijo lahko uvrstili več nogometašev.
Med pripravami na novo sezono je 55-letni strateg na lastne oči spoznal, kako tekmovalen je njegov najslavnejši varovanec in si - kot pričajo izjave z njegovega zadnjega nastopa pred mediji - očitno premislil.

''Ko sem delal z njim, sem ugotovil, kako tekmovalen je in kako močno si želi zmagovati. Ima dobre kvalitete, zaradi katerih je najboljši nogometaš na svetu. Želim si, da bi bili vsi igralci tako zagrizeni. Zadovoljen sem z njim,'' je povedal Benítez in zanikal, da med njima vlada napet odnos.

''Najin odnos je tak kot z drugimi nogometaši. Pojavljajo se različne špekulacije, vendar vam lahko zatrdim, da imava normalen odnos,'' je dodal Španec.

Na vprašanje, kaj se je spremenilo v zadnjem tednu, da je njegovo mnenje o najboljšemu nogometašu na svetu postalo tako nedvoumno, je Benítez pojasnil: ''Iz svojih igralcev vedno poskušam iztisniti največ. Ko sem Cristiana spremljal od blizu in ga videl pri delu, ni težko razumeti, zakaj je osvojil toliko lovorik. Brez dvoma je najboljši na svetu.''

Španec pa ni bil tako zgovoren o Davidu de Gei in Sergiu Ramosu, ki ostajata glavna akterja nesojenega dogovora z Manchester Unitedom. ''De Gea ni naš nogometaš, zato ni kaj reči. Ramos je eden od naših ključnih igralcev in resnično upam, da ga bom imel v ekipi za prihajajočo sezono,'' je sklenil Benítez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.