Šport > Nogomet
19 ogledov

Benítez utišal Benzemaja

rafael benitez EPA
Trener Real Madrida je poslal jasno sporočilo napadalcu Karimu Benzemaju: zabij več golov, pa ti ne bo treba z igrišča!

Karim Benzema ni pretirano zadovoljen s strateškimi odločitvami Rafaela Beníteza, ki ga je na šestih od osmih tekem letošnje sezone predčasno potegnil na klop.''Vprašajte Beníteza, zakaj je tako,'' je nedavno izjavil francoski napadalec.

karim benzema | Avtor: EPA EPA
Trener španskega velikana se je na tiskovni konferenci odzval na kritike, da igra preveč obrambno, nekaj besed pa je namenil tudi najboljšemu strelcu La Lige.

''Zavedam sem, da kritike so, vendar sem preveč osredotočen na delo z igralci. Medijev ne prebiram prav pogosto. Pomembno je, kaj smo naredili in kar povem svojim ljudem,'' je povedal Benítez in dodal, da je imun na očitke španskih novinarjev.

Nekdanji trener Liverpoola, kjer v teh dneh nestrpno pričakujejo imenovanje Jürgena Kloppa, je spregovoril tuduio izzivu, ki ga je pred začetkom sezone zastavil svojemu najboljšemu strelcu.
''Z Benzemajem se zelo dobro razumeva. On je odličen nogometaš. Dal sem mu izziv, naj doseže 20 do 25 golov in njegov odziv me je zelo razveselil. Tudi mene bi jezilo, če bi me trener vedno zamenjal. Zabil bi dva gola in se temu izognil. Nimam težav z njim,'' je povedal Benítez.

Edini nogometaš, ki ima vedno zagotovljeno mesto v Benítezovi ekipi, je Cristiano Ronaldo. ''Vsak dan se pogovarjam s Cristianom. Dobil bo odmor, ko ga bo potreboval in bo to koristilo celotni ekipi. Povedal mi je, da verjame v ta projekt. Madrid je vedno v središču medijske pozornosti in mediji podpihujejo. Težav je veliko manj, kot se zdi,'' je sklenil Benítez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.