Šport > Nogomet
233 ogledov

Benzema pojasnil, zakaj se je odločil za tvegano potezo

Epa
Francoski napadalec je s panenko v 82. minuti poskrbel za znižanje izida proti Manchester Cityju.

Real Madrid bo na povratni polfinalni tekmi lige prvakov v španski prestolnici poskušal nadoknaditi gol zaostanka za Manchester Cityjem. Tekma na Etihadu se je po sedmih doseženih zadetkih končala s 4:3 v korist vodilne ekipe angleškega prvenstva.

Gabriel Jesus LP polfinale Šport Nora tekma, sedem zadetkov v Manchestru

Končni izid je s pogumno in obenem tvegano potezo postavil Karim Benzema, ki se je pri strelu z bele točko odločil izvesti panenko.

S tem je pokazal veliko mero samozaupanja, potem ko je na zadnji ligaški tekmi proti Osasuni zapravil kar dve najstrožji kazni.

"Moje prepričanje je, da kdor nikoli ne izvaja enajsmterovke, je tudi ne more zgrešiti. Gre za vprašanje samozavesti in ničesar drugega. Imam veliko samozaupanja. Sprejel sem odločitev in vse se je lepo izšlo," je komentiral zvezdnik Reala, ki je s 14. goli prevzel vodstvo na lestvici najboljših strelcev letošnje sezone lige prvakov. 

 | Avtor: Epa Epa

Pep Guardiola Imel je prav Šport Reakcija pove vse: Guardiola je točno vedel, kaj sledi

Francoz je z zadetkom v 82. minut zelo razburljivega obračuna Realu priigral solidno izhodišče pred povratno tekmo v Madridu. Poln hvale na račun zvezdnika je bil po tekmi tudi trener belega baleta Carlo Ancelotti.

"Mislim, da je spremenil strategijo, ker zadnji dve enajstmetrovki nista bili dobri," je odločitev komentiral Ancelotti. "Poskusil jo je na treningu, vendar nisem vedel, na kakšen način bo streljal. Odločil se je za panenko, izvedba je bila zelo dobra. Pokazal je močan karakter. Ni lahko zadeti takšne enajstmetrovke v polfinalu lige prvakov," je dodal Italijan.

 | Avtor: Epa Epa

Karim Benzema je v letošnji sezoni dosegel 41 golov na 41 tekmah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.