Šport > Nogomet
289 ogledov

Nora tekma, sedem zadetkov v Manchestru

Gabriel Jesus Profimedia
Na stadionu Etihad so goli padali kot po tekočem traku. Na koncu je Manchester City slavil s 4:3 proti madridskemu Realu.

Manchester City je na prvi polfinalni tekmi lige prvakov gostil Real Madrid, obramba slednjega pa je že v prvi tretjini prvega polčasa dvakrat klonila, prvič že po minuti in pol igre. Takrat je Riyad Mahrez poslal žogo v peterec gostov, kjer je Špancem ušel Kevin De Bruyne in v padcu streljal z glavo in okroglo usnje poslal za hrbet nemočnega rojaka Thibauta Courtoisa. Ta se je sicer še dotaknil žoge, vendar zadetka ni usoel preprečiti.

Gostitelji so bili tudi po zadetku podjetnejši, v 11. minuti pa se je na semaforju že izpisalo 2:0. Tokrat je De Bruyne z leve strani podal ostro žogo po tleh v kazenski prostor, kjer sta se za prostor borila David Alaba in Gabriel Jesus. Slednji je tudi nekoliko srečno prišel do neoviranega strela, z bližine pa mu ni bilo težko še v drugo zatresti mreže kraljevega kluba.

Slednji je bil v prvi polovici prvega polčasa povsem nenevaren, do nekoliko lepše priložnosti je prišel le Vinícius Júnior, a je njegov strel delno blokiral Rúben Dias in končalo se je le s kotom.

Na drugi strani je bil v 26. minuti nekoliko presebičen Mahrez, ki je hiter napad domačih končal s strelom v zunanji del mreže. Njegov trener Pep Guardiola je na klopi besno reagiral, saj bi bilo bolje, če bi se Alžirec odločil za podajo, povsem sam je bil na drugi strani šestnajsterca Phil Foden. Le tri minute kasneje so Angleži izpeljali še en podoben napad, tokrat za razliko od prej po levi strani, končalo pa se je s strelom Fodna proti dolgemu kotu, vendar je žoga švignila mimo vrat.

Prvič je resneje zagrozil tudi Real, strel z glavo Alabe je za las poletel mimo želenega cilja, enako se je kmalu zatem na drugi strani končal tudi močan strel Ukrajinca Oleksandra Zinčenka.

Slednji je nato slabo posredoval ob pokrivanju Karima Benzemaja. 'Golgeter' Reala mu je ušel za korak, s prve ustrelil po podaji Ferlanda Mendyja in od vratnice zadel za 1:2. To je bil že 40. zadetek Francoza v tej sezoni v vseh tekmovanjih.

Karim Benzema | Avtor: Epa Epa

Gostje bi lahko kaj hitro tudi izenačili, a je Ederson le uspel žogo odbiti v kot po strelu Rodryga.

City je bil še naprej več pri žogi, Mahrez je s poizkusom s prostega strela ogrel roke Courtoisa, De Bruyne pa je pred koncem prvega polčasa še z nekoliko boljše pozicije okroglo usnje poslal v živi zid.

Drugih 45 minut se je začelo podobno kot prvih, z izjemno priložnostjo Cityja. Mahrez je pobegnil po desni, prišel sam pred madridskega čuvaj mreže, ga že premagal, a zadel vratnico. Žoga se je odbila na nogu Fodnu, ki je hitro reagiral in takoj streljal, vendar pri tem zadel Danija Carvajala, ki je tako preprečil tretji gol Cityja.

A ta je padel že na začetku 53. minute, ko je mladi Anglež nadoknadil zamujeno. Fernandinho je z desne strani poslal predložek pred gol Reala, kjer se je nahajal od vseh pozabljeni Foden in z glavo poskrbel za 3:1.

Toda na odgovor ni bilo treba dolgo čakati. Izjemno hitri Vinícius Júnior se je na sredini igišča otresel veterana Fernandinha, po levi stekel vse do peterca domačih, nato pa s strelom v dolgi kot premagal še rojaka Edersona.

V 68. minuti je po dolgi akciji gostiteljev Zinčenko pred vrati našel Aymerica Laporta, ta je nameril v Courtoisa. Tudi Real je zagrozil, a je Rodrygo v kazenskem prostoru domačih nekoliko prepozno podal do Viníciusa Júniorja, ki se je tako znašel v prepovedanem položaju.

Nato so znova udarili sinjemodri. Zinčenko je bil 'zrušen' na robu kazenskega prostora, nogometaši Reala so se kar nekoliko ustavili pričakujoč pisk sodnika, vendar je ta pustil prednost, ko je žoga prišla do Bernada Silve. Ta je močno ustrelil in zadel prvi zgornji kot ob Courtoisu, ki je le s pogledom pospremil let žoge.

Bernardo Silva | Avtor: Profimedia Profimedia

Mahrez bi že v naslednjem napadu lahko še enkrat spremenil izid, a je po slalomu skozi Realovo obrambo zgrešil dolgi kot. Ob koncu 78. minute je Luka Modrić sprožil z roba šestnajsterca, okroglo usnje je poletelo kakšen meter mimo vrat.

Tudi tokrat prednost dveh zadetkov ni dolgo trajala. Po igranju Laporta z roko v kazenskem prostoru je Benzema izvedel enajstmetrovko in s 'panenko' položil Edersona na tla ter žogo poslal po sredini gola v mrežo.

V 85. in 86. minuti je bil Dias kar dvakrat za nekaj centimetrov prekratek ob ostrih podajah pred vrata Reala. To sta bili zadnji priložnosti na tekmi.

 

Liga prvakov, polfinale, prva tekma:

Manchester City : Real Madrid  4:3 (2:1)
De Bruyne 2., Jesus 11., Foden 53., Silva 74.; Benzema 33., 82./11-m, Vinicius Junior 55.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice