Šport > Nogomet
18 ogledov

Benzema: "Rad bi bil del ekipe, ki bo osvojila Decimo"

Benzema Manchester City Real Madrid Liga prvakov EPA
Francoska športna revija France Football je izbrala najboljšega nogometaša leta 2012. To je postal reprezentančni napadalec in član madridskega Reala Karim Benzema, ki je zmagal drugo leto zapored. Za njim sta končala vezist nemškega Bayerna Franck Ribery in vratar angleškega Tottenhama Hugo Lloris.

"Velika čast je drugo leto zapored osvojiti to nagrado. Zame je posebna, ker sem jo dobil iz rok Zinedina Zidana, za katerega mislim, da je najboljši francoski nogometaš vseh časov," je ob sprejetju nagrade dejal Karim Benzema. Nogometaš Madrida je v tej sezoni na 23 tekmah dosegel osem golov in 11-krat podal, v španskem prvenstvu pa je zadel trikrat.

"V Madridu želim osvojiti vse. Liga prvakov je pomemben del tega. V Madridu vsi želijo osvojiti La Decimo (deseti evropski naslov) in želim biti del ekipe, ki bo to dosegla," je glede svojih klubskih ambicij povedal nekdanji nogometaš Lyona.

Benzema je poudaril tudi, da vsi v Madridu podpirajo Cristiana Ronalda glede izbora za Zlato žogo in da je bilo med prvotnimi 23 nominiranci kar šest igralcev Madrida, kar je zanj zelo pomembno.

Tudi Karim si želi nekoč osvojiti individualno nagrado. "Vsak igralec razmišlja o teh naslovih. Lepo je biti med 23 najboljšimi, a za uvrstitev med prve tri bom moral še bolj delati, za zmago pa še toliko bolj. Moj cilj je, da bi bil vsako leto bližje."

In še o svojemu prijatelju, nogometašu Barcelone, Ericu Abidalu: "On mi je vedno stal ob strani, jaz pa njemu. Pogosto si pošljema SMS sporočila ali pa se pokličeva. On je tudi iz Lyonovega klana, med nama je močna vez. Ko sem prišel v Lyon, mi je pomagal in od takrat sva si zelo blizu," je zaključil nogometaš alžirskih korenin.

Komentarjev 1
  • markok1988 22:45 18.december 2012.

    Pogosto si POŠLJEMA SMS sporočila ali pa se pokličeva. POŠLJEVA je pravilno !