Šport > Nogomet
71 ogledov

Berić neupravičeno videl rdeče

Lazio, St. Etienne EPA
Slovenski nogometaši v 2. kolu evropske lige niso bili najbolj razigrani. Robert Berić je na gostovanju St. Etienna pri Laziu dobil rdeči karton, Tim Matavž in Gregor Balažic sta bila na dvoboju Augsburga in Partizana zamenjana po prvem polčasu, Ažbeta Juga ni bilo v postavi Sportinga, Josip Iličić pa ni igral za Fiorentino.

V skupini G Evropske lige je St. Etienne Roberta Berića po remiju v prvem kolu tokrat doživel poraz v Rimu pri Laziu z 2:3. Eden ključnih trenutkov je bila izključitev slovenskega reprezentanta v 33. minuti, ko je zaradi udarca s komolcem prislužil rdeči karton. Posnetek je pokazal, da do udarca ni prišlo namenoma, a sodniki so menili drugače.


Francozi so na gostovanju v večnem mestu sicer hitro povedli po podaji iz kota, toda Ogenyi Onazi, Wesley Hoedt in Lucas Biglia so nato priigrali zmago domačim. Na drugi tekmi skupine, v kateri po novem vodi Lazio, je Dnjepr s zmago pri Rosenborgu z 1:0 prišel na drugo mesto.


V skupini H v ekipi lizbonskega Sportinga ni bilo vratarja Ažbeta Juga, njegovi soigralci pa so na gostovanju pri Bešiktašu igrali 1:1. Na drugi tekmi je Lokomotiv Moskva z 2:0 ugnal Skenderbeu in vodi pred Turki.

Josip Iličić je v skupini I obsedel na klopi Fiorentine, ki je v gosteh s 4:0 premagala Belenenses. Davide Astori, Khouma Babacar, Giuseppe Rossi in Tonel z avtogolom so bili strelci za Italijane, ki so zdaj na drugem mestu v skupini. Vodi Basel, ki je z 2:0 ugnal Lech iz Poznana.

Zadnja dva Slovenca v prvem četrtkovem delu tekmovanja sta bila Tim Matavž in Gregor Balažic. Nemčijo je boljše volje zapustil slednji, saj so Beograjčani slavili s 3:1. Oba Slovenca sta igrišče zapustila ob polčasu. Partizan zdaj vodi v skupini, drugi pa je Athletic Bilbao, ki je z 1:2 izgubil na gostovanju pri Alkmaarju.

Villarreal Bojana Jokića je v skupini E gostil Viktorio Plzen in zmagal z 1:0. Jokić ni zaigral za domače. Strelec za rumeno podmornico je bil Leo Baptistao.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.