Šport > Nogomet
67 ogledov

Berića tudi razbita glava ne ustavi

Robert Berić EPA
St. Étienne je doma ugnal Nantes (2:0), še na drugi tekmi zapored je zabil Robert Berić.

St. Étienne je po zmagi nad Nantesom (2:0) skočil na tretje mesto prvenstvene lestvice in ima enako število točk (13) kot drugouvrščeni Rennes ter eno manj od vodilnega Paris Saint-Germaina. Nantes je ostal pri sedmih točkah.

Na stadionu Geoffroy-Guichard je St. Étienne začel napadalno in do prednosti prišel v 26. minuti, po podaji Florentina Pogbaja je zadel Jonathan Bamba. Štiri minute kasneje je Robert Berić prejel rumeni karton, še pred tem jo je v enem od dvobojem Krčan skupil in nadaljeval s povito glavo.

Le nekaj sekund po začetku drugega polčasa je Berić potrdil zmago domačih. Po visoki podaji Vincenta Pajota se je v kazenskem prostoru dobro obrnil in rutinsko zaključil za podvojitev prednosti. Na zelenici je ostal povsem do konca tekme.

 

Poleg obračuna v St. Étiennu so bile v nedeljo popoldne v Ligue 1 na sporedu še dve tekmi. Bordeaux je doma remiziral s Toulousom (1:1) in obdržal točko naskoka pred tokratnimi tekmeci. Do izenačenja so "žirondinci" prišli v 89. minuti z igralcem več.

Na domačem igrišču je presenetljivo klonil AS Monaco, za katerega je bil usoden Lorient (2:3). Moštvo iz kneževine se je vrnilo po zaostanku z 0:2, na koncu pa vseeno ostalo praznih rok in ima še vedno osem točk, toliko jih ima sedaj tudi Lorient.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.