Šport > Nogomet
5 ogledov

Big Sam ni več selektor Anglije

Sam Allardyce Profimedias
Po škandalu je Sam Allardyce odstopil s položaja selektorja angleške reprezentance.

Selektor angleške nogometne reprezentance Sam Allardyce je po vsega 67 dneh dobil odpoved angleške zveze. Allardycea so po poročanju Daily Telegrapha ujeli pri dogovarjanju prestopov igralcev z lažnim konzorcijem iz Daljnega vzhoda, posneli pa so tudi njegove izjave, v katerih sramoti svojega predhodnika Roya Hodgsona.

S podjetniki, ti naj bi prihajali iz Hongkonga in Šanghaja, a so bili novinarji pod krinko, je bil sklenjen dogovor, z njim pa naj bi Big Sam zaslužil skoraj pol milijona evrov. V zameno bi poslovnežem svetoval, kako naj prikrojijo pravila zveze pri prestopih. Allardyce je sicer pristavil, da lahko svetovalno delo opravlja le ob privolitvi zveze. 

"Njegovo početje ni bilo primerno za angleškega selektorja. Sprejel je dejstvo, da je storil veliko napako in se je zanjo tudi opravičil. Kljub vsemu je prišlo do sporazumne prekinitve pogodbe. To ni bila lahka odločitev, vendar je prioriteta zveze zaščita širših nogometnih interesov in ohranitev visokega standarda vedenja v nogometu. Selektor Anglije je oseba, ki mora pokazati visoke vodstvene sposobnosti in v vsakem trenutku tudi pokazati spoštovanje do igre," so svojo odločitev sporočili pri angleški nogometni zvezi FA.

Allardyce je prevzel angleško vrsto po letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji, kjer je Anglija izpadla v osmini finala. Kot selektor je Anglijo vodil le na eni tekmi, in sicer ob zmagi z 1:0 na gostovanju na Slovaškem v sklopu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018.

"Prišlo je do sporazumne prekinitve. Zame je bila velika čast, da sem bil junija izbran za selektorja, zdaj pa sem bridko razočaran. Danes sem se iskreno opravičil za svoje početje. Čeprav je bilo povsem jasno izrečeno, da bi vsak dogovor moral vključiti tudi odobritev FA, se zavedam, da sem izrekel nekaj izjav, ki so sramotne. Obžalujem tudi komentarje na račun nekaterih posameznikov," pa se je oglasil Allardyce.

Anglija in Slovaška sicer igrata v isti skupini kot Slovenija, Malta, Škotska in Litva. Angleži bodo v Sloveniji gostovali 11. oktobra v Stožicah. Allardycea bo na klopi Anglije zdaj zamenjal pomočnik Gareth Southgate.

"Southgate bo Anglijo vodil na naslednjih štirih tekmah proti Malti, Sloveniji, Škotski in Španiji, medtem pa bo FA začela z iskanjem novega selektorja," so še sporočili z zveze. 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.