Šport > Nogomet
1718 ogledov

"Bil sem boljši od Messija, nato pa ..."

Leandro Depetris Reševalni pas/Twitter
Ste že slišali za ime Leandro Depetris? V mlajših letih so menili, da bo boljši od Lionela Messija.

Leandro Depetris je le leto dni mlajši od Lionela Messija, pri enajstih letih pa je veljal za boljšega nogometaša kot je bil sloviti argentinski zvezdnik. A nato se je vse zarotilo proti njemu.

Tako kot Messi se je rodil v Rosariu, bil je član tamkajšnjega kluba Newell's Old Boys, le z 11 leti pa se je preselil v Italijo, saj ga je v svoje vrste zvabil Milan. V klubu iz prestolnice Lombardije je ostal tri leta, nato pa so se pričele težave. Njegova družina ni sprejela pogojev, ki so jim jih ponujali pri rdeče-črnih, zato se je mladenič vrnil v domovino, oblekel je dres velikana River Plateja. Depetris se ni nikoli razvil v tako dobrega igralca kot so pričakovali, trenutno je pred debijem za amaterski klub Trebolense.

"Res je, takrat sem igral tako kot on, morda celo boljše ... Bil sem bolj znan kot Messi. Stopil sem na zelenico, tam pa je bilo 2000 ljudi, ki so prišli gledati prav mene. Pri 12-ih so se ljudje želeli fotografirati z mano, niso mi dali miru na ulici. Kasneje se je zgodilo veliko reči, ne vem ... Ne vem, kaj bi dejal," je za goal.com dejal zdaj 29-letni Depetris in dodal: "Čeprav se je zdelo, da ne morem zgrešiti, sem nekatere reči naredil narobe."

"Prvič, ko sem zaigral na San Siru, je bilo tam 70.000 gledalcev na tekmi Milana in Juventusa. Takrat sem bil izjemen. Z žogo sem bil hitrejši od ostalih," se je še spomnil Depetris.

"Kasneje smo vse naredili napačno, odločitev mojega očeta ni bila pravila. Oditi v Italijo tako mlad ... Nikoli nisem imel težav z alkoholom, drogami, nisem se obnašal napačno ... A morda bi potreboval pomoč psihologa, ali pa podporo staršev. Občutil sem pritisk. Zdaj imam čisto glavo. Zakaj jo ne bi imel? Messi danes igra nogomet, trenira tri ure dnevno in je bogato nagrajen s plačo, jaz pa moram moliti, da sploh dobim plačo," je zaključil nekoč eden izmed najbolj nadarjenih dečkov na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.