Šport > Nogomet
17 ogledov

Bild: Ter Stegen za 10 milijonov menja Valdésa

Ter Stegen Bayer Leverkusen Borussia Mönchengladbach 1. Bundesliga Nemčija liga EPA
Nemški Bild v ponedeljek zvečer poroča, da je Barcelona z Borussio iz Mönchengladbacha dosegla dogovor o prestopu vratarja Marca-Andréja Ter Stegna.

Po španskih medijih se je v ponedeljek razširila informacija, da se je športni direktor Barcelone in nekdanji vratar Andoni Zubizarreta mudil na obisku pri Borussii Mönchengladbach, s katero naj bi se dokončno dogovoril za prestop obetavnega nemškega reprezentanta Marca-Andréja Ter Stegna.

Bild je poročanja potrdil z informacijo, da se je Barcelona že dogovorila za prestop 21-letnega vratarja v zameno za deset milijonov evrov. Tako bi rešila veliko negotovost v vratih, ki jih po koncu letošnje sezone zapušča Víctor Valdés. Španski reprezentant po skoraj 20 letih v klubu ne želi podaljšati pogodbe, slednja se mu izteče ob koncu sezone, njegova naslednja postaja pa naj bi bil AS Monaco.

Handanović ostaja v igri?

Zubizarreta se je po poročanju Bilda v Nemčiji dogovoril za štiriletno pogodbo, čeprav so s katalonskim klubom poleg nemškega reprezentanta v zadnjih tednih in mesecih povezovali tudi nekdanjega člana Pepeja Reino, vratarja Atlética Thibauta Courtoisa in slovenskega reprezentanta Samirja Handanovića.

Katalonski Mundo Deportivo je junija letos celo poročal, da bo Ter Stegen sprva zgolj zamenjava za Handanovića, ki naj bi Barceloni sporočil, da je pripravljen iz Interja "priti tudi miže". Ter Stegen naj bi se novi ekipi pridružil ob koncu sezone.

Ključna igra z nogami

Mundo Deportivo v ponedeljek poroča, da bi klub res lahko okrepil še en vratar, glede na to, da bo trenutna številka dve José Manuel Pinto naslednji mesec dopolnil že častitljivih 38 let. Ključna lastnost Ter Stegna je poleg agilnosti tudi "dobra igra z nogami", ki je "ključna lastnost" za prihod k Barceloni, dodajajo katalonski kolegi.

O dogovoru je že pred dvema tednoma poročal radio Cadena SER, ko se je Ter Stegen odzval z enigmatičnimi besedami, da si želi skupaj s svojim agentom iti "korak za korakom" in najprej govoriti s svojimi delodajalci, s katerimi ga pogodba veže do junija 2015.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.