Šport > Nogomet
52 ogledov

Birsa 14 od zdaj na hrbtu italijanskega premierja

Bratušek Birsa Enrico Letta Investment Forum Palazzo Mezzanotte EPA
AC Milan na sredini odločilni tekmi skupinskega dela Lige prvakov čaka dvoboj z Ajaxom. V nogometno vzdušje mesta mode se je vključila tudi slovenska premierka Alenka Bratušek.

Pedsednica vlade Alenka Bratušek se je v ponedeljek v Milanu udeležila druge konference v okviru projekta Nova zgodba Evrope, na kateri je spregovorila o prihodnosti Evropske unije. Konference sta se udeležila tudi italijanski premier Enrico Letta in predsednik Evropske komisije José Manuel Barroso.

Bratuškova se je z Letto že prej udeležila tretje investicijske konference, na kateri so predstavili privatizacijo državnih deležev v slovenskih podjetjih, kjer je italijanskemu kolegu predala tudi dres slovenskega reprezentanta Valterja Birse, ki igra za lokalnega prvoligaša AC Milan.

Več kot očitno je s sodelavci naredila domačo nalogo, saj je Letta "velik navijač rdeče-črnih", kakor so ga pri sprejemu ene izmed čestitk ob zmagah v lanski sezoni poimenovali na spletni strani kluba.

Če se je premierka srečala tudi z legendo Milana Tizianom Crudelijem, še ni znano. Gotovo bi jo toplo objel, tako kot svoje sodelavke ob zadnji tekmi Milana v Livornu (2:2):

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.