Šport > Nogomet
30 ogledov

Bitka na Bridgu postregla z dolgim suspenzom

Mousa Dembele EPA
Na ponedeljkovi tekmi med Chelseajem in Tottenhamom se je odločalo o lovoriki, tekmo pa so zaznamovale tudi grobe poteze.

Tottenham je z remijem (2:2) na Stamford Bridgu izgubil možnosti za naslov angleškega prvaka, lovoriko je dve koli pred koncem prvenstva osvojil Leicester City. Dvoboj, ki sicer Chelseaju rezultatsko ni pomenil veliko, modri pa naslova nikakor niso želeli predati v roke mestnemu tekmecu, je bil zelo grob, a se je začuda končal brez izključitev.

A nogometaši se kaznovanju zaradi svojega vedenja niso izognili, ukrepala je FA (angleška nogometna zveza), najhujša kazen, kar deset tekem prepovedi igranja, pa preti Belgijcu Mousi Dembeleju, ki je v oko dregnil Chelseajevega Diega Costo.

“Mousa Dembélé je kaznovan zaradi grobe poteze, ki jo sodniki sicer niso videli, a so jo zabeležile televizijske kamere," so o incidentu, ki se je zgodil ob koncu prvega polčasa, ko je Tottenham vodil z 2:0, zapisali pri FA. Belgijec se na odločitev še lahko pritoži.

Oba kluba zaradi različnih dejanj igralcev, nihče drug sicer ni bil poimensko izpostavljen, lahko pričakujeta še denarne kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.