Šport > Nogomet
30 ogledov

Bivši reprezentant obtožen brutalnega umora

Lisice Shutterstock
Mladi bolgarski nogometaš Borislav Baldžijski je obtožen umora 36-letnega odvetnika.

V Sofiji je bil v torek umorjen odvetnik Peter Aleksov. 36-letnega advokata so mrtvega našli na ulici pred kazinojem v centru bolgarske prestolnice. 

Zločina so obtožili 22-letnega nogometaša sofijske Slavije - Borislava Baldžijskega. Slednji je sedaj tudi uradno obtožen umora, v primeru obsodbe pa mu grozi najmanj 20 let zapora, poročajo bolgarski mediji. 

Nogometaš naj bi odvetnika s pestmi brutalno napadel na ulici, po toči udarcev je Aleksov, po pripovedovanju očividcev, omahnil in z glavo zadel ob rob pločnika ter na mestu umrl. Zakaj je prišlo do napada, zaenkrat še ni znano.

Bil je mladi reprezentant

"Ne vem veliko o tem primeru, a lahko rečem, da on (Balžijski, op. a.) ni več član Slavije," je po aretaciji nogometaša dejal predsednik kluba Venteslav Stefanov.

Baldžijski, čigar kariera je najbrž končana, se je izšolal v mladinskih vrstah še enega sofijskega kluba - Levskega. Igral je tudi za Lokomotivo iz Mezdre, Nesebar in Černomorec iz Burgasa. Zbral je tudi nekaj nastopov za mlado bolgarsko reprezentanco (U21).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.