Šport > Nogomet
200 ogledov

Bivši zvezdnik Uniteda in Cityja prevzema nogometnega velikana

Carlos Tevez Profimedia
Carlos Tevez je postal novi trener enega največjih južnoameriških klubov, argentinskega Rosaria.

Nekdanji napadalec Juventusa, Manchester Uniteda in Manchester Cityja Carlos Tevez je postal novi trener argentinskega nogometnega velikana Rosaria.

Kot so sporočili iz kluba, je 38-letni nekdanji argentinski reprezentant le dva tedna po igralski upokojitvi našel prvo trenersko službo. Tevez, ki je kopačke obesil na klin 4. junija, je z Rosariom podpisal enoletno pogodbo.

Rosario pa je ta čas daleč od svoje stare slave, saj se klub, ki ga je pred prihodom Teveza vodil Kily Gonzalez, trenutno nahaja v spodnji polovici lestvice 28-članskega argentinskega prvenstva.

Na mednarodni ravni je Tevez kot igralec za Argentino odigral 76 tekem in bil leta 2004 član ekipe, ki je osvojila zlato olimpijsko medaljo.

Carlos Tevez | Avtor: Profimedia Profimedia

V Argentini je sicer v celotni karieri branil le barve Boce Juniors, tako da bo Rosario zanj šele drugi argentinski klub v življenju. Kot igralec je sicer z Boco kar petkrat osvojil argentinsko prvenstvo in enkrat celo Copo Libertadores.

Zdaj pa bo Tevez poizkušal Rosario vrniti na pota stare slave, potem ko je ta nekdanji štirikratni argentinski državni prvak lansko sezono končal komaj na 16. mestu, nič kaj bolje pa mu ne kaže tudi v letošnji sezoni.

Rosario se je sicer pred leti znašel v hudih težavah, ko je leta 2010 celo izpadel iz najelitnejše argentinske lige, a se je po sezoni 2012/13, ko je tudi osvojil Primero B, vrnil ter leta 2018 celo osvojil Argentinski pokal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.