Šport > Nogomet
8 ogledov

Blamaža Hrvaške na gostovanju

Estonija - Hrvaška EPA
Hrvaška nogometna reprezentanca je doživela visok poraz na gostovanju v Talinu.

Hrvaška nogometna reprezentanca zanesljivo koraka k uvrstitvi na svetovno prvenstvo, po kvalifikacijski zmagi nad Ukrajino z 1:0 pa je sledil nepričakovan poraz proti 119. reprezentanci sveta Estoniji. Izbranci nekdanjega trenerja Maribora Anteja Čačića so klonili s kar 0:3.

To je bil za 'ognjene' poraz proti najslabše uvrščeni reprezentanci na fifini lestvici, obenem pa so prejeli gol že v prvi minuti dvoboja, kar je najhitreje prejeti gol Hrvaške na uradnih tekmah po 19 letih.

Kljub temu da je šlo le za prijateljsko tekmo, so hrvaški mediji burno reagirali po predstavi svoje izbrane vrste."S takšno igro ne bi mogli premagati tudi karibsko otoško državo Sveti Krištof in Nevis," so na primer zapisali pri portalu 24sata.hr.

"To, kar je bilo danes pod našimi nogami in v kakšnih pogojih smo nastopili, res ni primerno za profesionalne nogometaše. Tašne tekme so brez smisla. Gospodu Šukerju (predsednik hrvaške nogometne zveze, op. p.) bi sporočil, da v bodoče izbira boljše tekmece in boljše pogoje za igro, ker v takšnih lahko izgubimo proti komurkoli. Zelenica je bila grozna, kriminalna," je po tekmi v Talinnu dejal Ivan Perišić.

"Težko nam je zaradi takšnega poraza, žal nam je, da smo razočarali svoje navijače. Preprosto je šlo za slab dan, veliko negativnih reči se je poklopilo," pa je menil Domagoj Vida.

A sam poraz ni bil edina slaba novica. Na tekmi se je namreč huje poškodoval član Juventusa Marko Pjaca.

Med najzaslužnejšimi za zmago Estoncev je bil sicer nekdanji nogometaš Nafte in Kopra Konstantin Vassiljev, ki je najprej zadel za 2:0, nato pa asistiral tudi pri tretjem zadetku Estoncev.

V Talinnu je sicer v preteklosti klonila že tudi Slovenija. Selektor Srečko Katanec in njegovi izbranci so s porazom 0:1 odprli neuspešne kvalifikacije za nastop na zadnjem evropskem prvenstvu.

Komentarjev 3
 • jozicamurn 17:15 29.marec 2017.

  Slabo so igrali ja, sem gledala in me je bilo kar milo rečeno sram. Mogoče je to zopet kakšna taktika Katanca, da udari takrat ko drugi pomislijo da smo slabi. Vsaj upamo da bo tako.

 • Avatar Leon
  Leon 14:50 29.marec 2017.

  Očitno imajo Hrvati istega vrača kot Katančeva četa ! Kaj pa če niso bili TA PRAVI ?

 • Lavdan 13:26 29.marec 2017.

  Izgubili so prijateljsko tekmo, ki nič ne šteje. Naši so izgubili tekmo, ki šteje in so bili ob vseh spremljevalcih hipnotizirani s Katancem vred.