Šport > Nogomet
19436 ogledov

Še nikoli videno: Sredi blamaže zapustil prizorišče!

Luc Holtz Epa Luc Holtz na tekmi v Faru.
V ponedeljek zvečer je pozornost navijačev vzbudil nenavaden rezultat.

V 6. kolu kvalifikacij za Euro 2024 sta se v ponedeljek zvečer na stadionu Algarve v Faru pomerila domača Portugalska in Luksemburg.

Slednji je večini evropskih reprezentanc dolgo služil za popravljanje razlike v zadetkih, v zadnjih letih pa je na reprezentančnem in klubskem področju z močnimi vlaganji naredil velik korak naprej v nogometu.

Izbrana vrsta Luksemburga ima kar nekaj igralcev, ki si kruh služijo v najmočnejši nemški in francoski ligi, pa tudi v drugih prepoznavnih kolektivih. 

V aktualnih kvalifikacijah so fantje iz Beneluksa začeli odlično, saj so na prvih petih tekmah zbrali deset točk in so še vedno v igri za senzacionalno uvrstitev na Euro 2024. Med drugim so v Zenici premagali Bosno in Hercegovino z 0:2, doma pa Islandijo s 3:1.

Udarec realnosti

Tako so se izbranci selektorja Luca Holtza optimistično podali na Portugalsko, ki je tokrat igrala brez prvega zvezdnika Cristiana Ronalda. A srečanje se je odvilo v nenavadno smer.

Že po prvem polčasu so gostje zaostajali s 4:0, na koncu pa izgubili z neverjetno razliko (9:0). Velja dodati, da je Luksemburg na prejšnjih petih kvalifikacijskih obračunih skupno prejel le sedem golov.

Blamaža gostov je močno prizadela selektorja Holtza. Ta je v 83. minuti, ko je Bruno Fernandes zabil osmi portugalski gol, s klopi kar odkorakal v slačilnico. Kaj takega na najvišjem nivoju nogometa večina še nikoli ni videla. Ali bo Holtz ostal na selektorskem mestu, še ni znano.

V kvalifikacijski skupini J imajo Portugalci maksimalnih 18 točk. Sledijo jim Slovaki s 13-imi, Luksemburg je ostal tretji z desetimi točkami. BiH ima šest točk, prav tako Islandija, Liechtenstein pa je še brez točke.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • fowler 11:03 13.september 2023.

    Fantje iz Beneluksa??? Fantje so iz Luksemburga, Benelux pa je unija treh držav - Belgije, Nizozemske in Luksemburga... Sicer bi pa Benelux imel kar močno reprezentanco...