Šport > Nogomet
17 ogledov

Blatter obžaluje svoje besede o Ronaldu

sepp blatter EPA
Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Sepp Blatter se je opravičil Real Madridu za besede, ki jih je izrekel na račun Cristiana Ronalda.

Dolgoletni predsednik Fife Sepp Blatter je dvignil veliko prahu, ko je med obiskom študentov v Oxfordu izrazil svojo podporo Lionelu Messiju in dejal, da je Cristiano Ronaldo na igrišču kot kakšen poveljnik v bitki. "Messija bi si vsaka mama in oče želela v svojem domu. Je dober fant. Ko preigrava izgleda, kot da pleše. Cristiano pa je na igrišču kot kakšen poveljnik v bitki. Eden od njiju zapravi za frizerja precej več kot drugi," je dejal Blatter in s nakopal jezo madridskega Reala.

Predsednik kraljevega kluba Florentino Pérez je v odgovor poslal pismo, v katerem je zahteval, da se Švicar za svoje besede opraviči, Blatter pa mu je odvrnil, da Ronalda ceni enako kot Messija.

Pismo Florentina Péreza:

''Dragi predsednik,

presenečni smo bili nad vašimi izjavami o našem nogometašu Cristianu Ronaldu in njegovih možnostih, da osvoji zlato žogo; to je povzročilo veliko razočaranje v družini Real Madrida, saj si je takšne zgrešene in nesprejemljive komentarje privoščil predsednik svetovne nogometne zveze.

Po eni strani je nepošteno, ker se besede nanašajo na nogometaša, ki ga spoštuje milijone ljudi po svetu, in ne samo navijači Real Madrida. Nedvomno je eden izmed najboljših nogometašev, ki jih je svet kdajkoli videl. Izjave so nespoštljive do njega kot osebe, po drugi strani pa pooseblja športne vrednote družbe, ki potrebuje takšen zgled. Predvidevamo, da bodo vaše opazke vplivale na glasovanje tistih, ki imajo to odgovnornost, da izberejo zmagovalca.

Mi, Real Madrid, klub, ki ima s Fifo posebno vez, smo globoko razočarani in kot predsednik kluba vam sporočam, da obsojamo vaše izjave, zato vas prosimo, da jih prekličete in se s tem odkupite, kolikor je pač mogoče, za škodo, ki ste jo povzročili nogometašu in instituciji, ki jo predstavljamo.''

Odgovor Seppa Blatterja:

''Dragi predsednik,

prejel sem vaše pismo in presenečen sem nad njegovo vsebino.

Prvič, rad bi poudaril, da na prireditvi v Oxfordu nismo razpravljali o težnjah po dobitniku zlate žoge. V zaključku govora sem se odzval na vprašanje o Lionelu Messiju in Cristianu Ronaldu, moderator pa me je prosil, če lahko izbiram med njima. V tistem trenutku, ko sem že povedal, da je Messi sin, ki bi si ga želela vsaka mama, sem izrekel njegovo ime. Rad bi razjasnil, da je Cristiano Ronaldo po mojem mnenju na istem nivoju kot Messi in oba sta izjemna igralca, vsak na svoj način.

Obžalujem, da vam je dogodek na prireditvi povzročil takšno nadlogo in zato bi se zanj opravičil. Nikoli nisem imel namena, da bi povzročil nelagodje ali izkazal pomanjkanje spoštovanje do Real Madrida, njegovih igralcev ali navijačev, saj gre za klub, ki mu sledim in ga občudujem že od malih nog.''

Opravičilo Ronaldu

Ronaldo se je na Blatterjeve besede odzval preko svojega Facebook profila, predsednik pa je svoje opravičilo ponudil prek Twitterja. ''Dragi Cristiano. Opravičujem se, če sem te prizadel s svojim neškodljivim odgovorom. Nisem te želel užaliti,'' je zapisal Blatter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.